Hagi și-a împărțit averea! Surpriză mare pentru Ianis și Kira, unde se duce averea „Regelui”

Olteanu Ștefan 21.11.2022, 08:46
Hagi și-a împărțit averea! Surpriză mare pentru Ianis și Kira, unde se duce averea „Regelui”

Victor Becali, unul dintre admiratorii și prietenii lui Gheorghe Hagi, a dezvăluit cum și-a împărțit patronul Farului Constanța averea și ce are de gând acesta să le lase copiilor Ianis și Kira. Potrivit spuselor impresarului, o mare parte din suma de bani pe care „Regele” a adunat-o de-a lungul carierei va merge înapoi către fotbal.

„Un milion lui Ianis, un milion pentru Kira, restul în fotbal!”. Gheorghe Hagi și-a împărțit deja averea

Gheorghe Hagi, cel mai valoros fotbalist pe care l-a avut România în întreaga istorie, și-a împărțit averea pe care a adunat-o din „sportul rege”, iar suprinzător este faptul că doar o mică parte din ea va merge către copiii săi, Ianis și Kira.

Totul a fost dezvluit de Victor Becali, impresar care se numără printre cei mai mari admiratori ai lui Hagi, dar care este și un bun prieten al acestuia.

Într-un interviu pe care l-a acordat recent, Victor Becali a rezumat pe scurt cariera de succes pe care a avut-o Hagi în fotbal și a ajuns rapid la un verdict: a fost cel mai bun din toate timpurile!

Crescut la juniorii Farului Constanța, Hagi a trecut apoi pe la Sportul Studențesc și Steaua București, înainte de a părăsi România și de a evolua pentru niște cluburi uriașe.

Fostul mijlocaș de legendă a îmbrăcat tricoul lui Real Madrid în intervalul 1990 – 1992, după care a trecut o perioadă pe la Brescia, prin Italia, pentru ca în 1994 să revină în Spania, la FC Barcelona! Au urmat două sezoane petrecute în tricoul echipei catalane, iar din august 1996 a ales să plece la Galatasaray, în Turcia, unde a devenit un adevărat idol.

Din toată această călătorie, Hagi a reușit să strângă o avere impresionantă, iar după retragere a ales să dea ceva înapoi fotbalului. El a întemeiat la Constanța o academie, dar și o echipă de fotbal.

Iar Victor Becali spune că aproape toți banii lui Hagi se vor duce către acest proiect:

„Eu cu Hagi și Popescu am făcut 15 ani vacanțele împreună. Ce certuri aveam cu Hagi… El spunea: „hotelul îl vând, un milion lui Ianis, un milion Kirei, ceea ce sunt astăzi sunt datorită fotbalului”. Restul banilor îi bagă în fotbal”, a dezvăluit Victor Becali, potrivit evz.ro.

Cere mai multă susținere pentru proiectul de la Constanța

În continuare, Victor Becali a transmis un mesaj subtil pentru autoritățile din Constanța. Impresarul consideră că Hagi ar trebui să aibă parte de mai multă susținere din partea orașului, având în vedere suma impresionantă de bani pe care a investit-o în proiectul de la Ovidiu. De asemenea, acea investiție a produs deja și produce în continuare rezultate:

„El nu e susținut, e greu să facă ce a făcut la Ovidiu, la bază. Uitați ce jucători scoate, ce tineri, este pe primul loc în campionat. (…) Hagi a fost fantastic. A băgat toți banii în fotbal”, a mai adăugat Victor Becali.

Hagi a primit o veste bună din partea autorităților. Stadionul care urmează să fie construit la Constanța va fi unul dintre cele mai moderne din România. De asemenea, administrația de la Constanța i-a promis că arena va fi gata în doi ani.

Hagi e cel mai mare fotbalist pe care l-a avut România. „Fără discuții”

Tot Victor Becali a spus că Hagi putea face o avere și mai mare din fotbal, însă modestia a reprezentat o piedică pentru actualul patron de la Farul Constanța.

„Fără discuții, Hagi a fost cel mai talentat și cel mai mare. Hagi a fost fenomenal. Se face comparația asta Hagi – Dobrin – Balaci. Balaci s-a terminat mai repede după accidentare. Nu erau nici metodele astea de recuperare care sunt acum.

Din punctul meu de vedere, un fotbalist despre care se vorbește puțin este Liță Dumitru. Jucători cum a fost Belodedici, Tudorel Stoica ar fi jucat la echipe foarte mari, dar nu au prins.

Hagi n-a știut el, e un tip mai modest. Eu îi spuneam lui Popescu, el e mai oltean. Lui Hagi îi scoteau gheata și îi pupau jambiera, transpirat așa, pe cuvânt. Se puneau în genunchi. Păi Galatasaray ce a câștigat cu el…”, a spus impresarul Victor Becali, potrivit sursei citate.

Cu Hagi în teren, Galatasaray a câștigat patru titluri, două Cupe și două Supercupe ale Turciei, Cupa UEFA (n.r. – actuala Europa League) și Supercupa Europei.

Urmăriți Playsport.ro și pe