Hanca, la un pas să revină la Dinamo. Fotbalistul negociază rezilierea contractului cu Universitatea Craiova

Iosif Pintilie 08.06.2023, 13:49
Hanca, la un pas să revină la Dinamo. Fotbalistul negociază rezilierea contractului cu Universitatea Craiova

Dinamo poate realiza primul transfer al verii. Un fotbalist de la Universitatea Craiova s-ar putea întoarce în ”Ștefan cel Mare” în această vară.

Dinamo poate da lovitura

Sergiu Hanca a fost văzut, la momentul transferului la Universitatea Craiova, vara trecută, drept un fotbalist ce poate deveni un lider al echipei. Nu s-a impus însă ca un jucător important, astfel că oltenii vor să scape de el.

Hanca ar putea rămâne însă în Superliga. Fanatik anunță că fotbalistul s-ar putea întoarce la Dinamo, echipă de unde a plecat cu scandal în 2019.

Atunci, soția lui a fost umilită de suporteri în tribună, la un meci cu Astra Giurgiu, pierdut de dinamoviști cu 4-1, pentru forma proastă pe care o avea Dinamo în acea perioadă. Imediat după ce s-a terminat sezonul de toamnă din 2018-2019, Hanca a anunțat că nu va mai rămâne la echipă.

„Le-am zis lui Danciu, i-am zis lui Bălănescu, am anunțat pe toată lumea, nu știu ce se întâmplă dacă mâine (n.r. – azi) nu-mi reziliază contractul. Poate să-mi dea 50.000 de euro pe lună că eu nu mai rămân la Dinamo. Pentru mine Dinamo a murit în seara asta”, a declarat Sergiu Hanca, în decembrie 2018.

Acum, Hanca ar putea reveni în”groapă”. Dinamo este interesată de transferul fotbalistului care a strâns doar 16 meciuri pentru Craiova, în sezonul trecut.

El nu a fost niciodată un om de bază la olteni, fiind pentru o perioadă chiar exclus din lot. Evoluțiile slabe de la olteni l-au scos și din atenția selecționerului.

Hanca a fost exclus de Mirel Rădoi din lot în prima parte a sezonului, alături de Andrei Ivan, Jovan Markovic și Ionuț Vână după un egal al oltenilor cu CS Ocna Mureș, din liga a treia, în Cupa României.

Hanca a pierdut procesul cu Craiova

Sergiu Hnaca, împreună cu Ionuț Vînă, au încercat să obțină 7.5 milioane de euro de la Universitatea Craiova, pentru că au fost excluși din lot. Comisia de Recurs a FRF a decis însă că ei nu vor primi despăgubiri.

„Întrunită joi, 13 aprilie 2023, Comisia de Recurs din cadrul FRF a luat următoarele hotărâri: HANCA SERGIU CĂTĂLIN vs. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA – Încetare raporturi contractuale și pretenții financiare – CU MAJORITATE: Respinge recursurile formulate de părți ca nefondate. Definitivă și executorie pe plan intern.

„Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată la data de 13.04.2023 în ședință nepublică, la sediul LPF. OPINIE SEPARATĂ: Admite recursul formulat de jucătorul Hanca Sergiu Cătălin. Respinge recursul formulat de U Craiova 1948 Club Sportiv SA.

„VÎNĂ IONUȚ DANIEL vs. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA – Încetare raporturi contractuale și pretenții financiare – CU MAJORITATE: Respinge recursurile formulate de părți ca nefondate. Definitivă și executorie pe plan intern.

Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată la data de 13.04.2023 în ședință nepublică, la sediul LPF. OPINIE SEPARATĂ: Admite recursul formulat de jucătorul Vînă Ionuț Daniel. Respinge recursul formulat de U Craiova 1948 Club Sportiv SA”, se arată pe site-ul LPF.

Urmăriți Playsport.ro și pe