Helmut Duckadam, dezvăluiri sfâșietoare: „Am zis că mă duc și-mi trag un glonț în cap”! Ce a făcut soția lui la ora 01.00 noaptea

Alex Cazacu 03.10.2023, 13:06
Helmut Duckadam, dezvăluiri sfâșietoare: „Am zis că mă duc și-mi trag un glonț în cap”! Ce a făcut soția lui la ora 01.00 noaptea

Helmut Duckadam, unul dintre cei mai mari foști portari ai României, a fost invitat recent la emisiunea lui Denise Rifai. ”Eroul de la Sevilla” a vorbit, printre altele, despre intervențiile pe care le-a suferit de-a lungul anilor la brațul drept. Cu un palmares impresionant și cu o carieră fotbalistică de excepție, fostul portar a făcut dezvăluiri uluitoare.

Helmut Duckadam, dezvăluiri incredibile despre ultima operație

De-a lungul anilor, Helmuth Duckadam a trecut prin momente foarte grele. Fostul portar a avut probleme grave de natură medicală, fiind operat de mai multe ori. Mai precis, el a fost operat la brațul drept din cauza unui anevrism, iar cadrele medicale i-au spus că nu își mai poate continua cariera în fotbal.

”E greu de explicat în cuvinte, a fost groaznic. În primul rând, pentru că n-am realizat atunci cât de gravă e situația, chiar dacă aveam dureri mari. După șase ore, mi s-a salvat brațul și mi-a dat și speranțe că aș putea să mai joc. Am mers cu Steaua la Cupa Intercontinentală la Tokyo, am făcut și plonjoane pe stânga, nu pe brațul operat. Apoi mi s-a spus că pot să mor în câteva secunde și tot nu am renunțat”, a spus Helmut Duckadam, la Kanal D.

Duckadam: ”Am zis că mă duc și-mi trag un glonț în cap”

La un moment dat, din cauza durerilor cumplite, ”Eroul de la Sevilla” a vrut să-și pună capăt zilelor. Asta se întâmpla în urmă cu aproximativ un deceniu. Din fericire, Duckadam a renunțat la acel gând. Se pare că discursul unui medic l-a ajutat în acest sens.

În cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, Duckadam a povestit despre momentul în care, după cum spune el, a vrut să-și ”tragă un glonț în cap”. De curând, fostul mare portar român a fost la spital, pentru că a avut fibrilații. Acolo, medicii au reușit să-l pună pe picioare.

”Da, astăzi am venit la emisiunea dumneavoastră direct de la spital, unde am stat o noapte. Am avut fibrilații și am fost pus pe picioare cu șoc electric, dar am ajuns! Am avut momente, da, după ultima operație la braț, în urmă cu 10 ani. Am avut niște dureri cumplite, soția stătea până la ora 01.00 noaptea, stăteam în aceeași rezervă cu Cornel Dinu.

Am simțit că nu mai pot, am zis că mă duc și-mi trag un glonț în cap și gata. Și doctorul Brădișteanu a auzit și a zis «Vrei să chem un psiholog?». Și am zis că da. A venit o doamnă doctor și i-am spus că am dureri extreme. Dar ea mi-a zis «V-ați gândit la soție și la fată?». Dintr-o dată orice gând a plecat. Familia este totul, trebuie să te gândești la ea mai întâi, apoi la tine”, a mărturisit fostul portar.

S-a simțit trădat de oamenii care ar fi trebuit să îl ajute

După cum vă spuneam și în rândurile anterioare, Helmut Duckadam a făcut mai multe dezvăluiri din viața sa. Omul care a apărat patru lovituri de pedeapsă în finala Cupei Campionilor de la Sevilla, în 1986, a mărturisit cine l-a trădat în cele mai grele momente ale carierei sale.

”M-au trădat niște oameni care făceau parte din armată. Au fost oameni care m-au trădat și mi-au întors spatele, chiar după ce am reușit cea mai mare performanță a fotbalului românesc. La mine cuvântul e cuvânt, nu-mi plac oamenii care nu-și respectă cuvântul. Căderea e dureroasă, eu am fost în situații delicate financiar, am fost lăsat pe drumuri de cei care trebuiau să mă apere, dar viața merge înainte. E bine cum este”, a mai spus Duckadam.

Urmăriți Playsport.ro și pe