Ianis Hagi la AS Roma, pentru 20 de milioane de euro. Anunțul momentului în fotbal

Olteanu Ștefan / 27.09.2021, 16:42

AS Roma este gata să pună 20 de milioane de euro pe masă pentru transferul lui Ianis Hagi. Italienii au confirmat negocierile, iar mutarea s-ar putea realiza în fereastra de transferuri de iarnă. Aducerea lui Ianis pe „Stadio Olimpico” este una dintre dorințele antrenorului Jose Mourinho, care își dorește un jucător polivalent în compartimentul ofensiv.

AS Roma, gata să ofere 20 de milioane de euro pentru transferul lui Ianis Hagi

Transferul lui Ianis Hagi la AS Roma, în schmbul a 20 de milioane de euro, nu mai este un simplu zvon. Italienii au confirmat negocierile dintre formația din Serie A și Rangers. Jose Mourinho îl urmărește de mai mulți ani pe Ianis Hagi, iar mijlocașul român ar putea ajunge într-un final sub comanda portuhezului.
Potrivit jurnaliștilor de la Calciomercatoweb, Mourinho își dorește un jucător polivalent cu profil ofensiv pentru a-l înlocui Borja Mayoral (24 de ani).
Cel mai probabil, mijlocașul spaniol va reveni la Real Madrid în iunie 2022, echipă de la care a fost împrumutat. Totuși, italienii spun că Mayoral este dorit și de echipe ca Juventus sau Celta Vigo.

Roma a fost una dintre protagonistele din Italia în perioada de mercato și nu vrea să se oprească aici. Mourinho a vrut un alt jucător ofensiv, considerând că Borja Mayoral nu mai face parte din planurile sale și va pleca din capitală în ianuarie.

Giallorossii au pus ochii pe Ianis Hagi, fotbalist legitimat în Scoția, la Rangers. Negocierile dintre părți sunt foarte avansate și tânărul fotbalist, care poate juca atât ca atacant, cât și ca playmaker, poate deveni jucătorul Romei în ianuarie. Asta i-ar deschide drumul lui Mayoral către Celta Vigo”, notează azi calciomercatoweb.it.

Jose Mourinho a pus ochii pe Ianis Hagi în urmă cu mai mulți ani

Nu este prima oară când Mourinho îl dorește pe Ianis. Portughezul este un mare admirator al mijlocașilor care pot face diferența cu ultima pasă. Mourinho a fost cel care l-a adus în 2010 pe Mesut Ozil la Real Madrid. Internaționalul neamț a ajuns ulterior unul dintre cei mai buni pasatori ai Europei.
În 2019, pe vremea în care o antrena pe Tottenham, Mourinho s-a interesat de Ianis Hagi. Totul a fost dezvăluit atunci de Giovanni Becali, în presa internațională:

Am fost întrebat personal de Jose Mourinho (n.r. – antrenor la Tottenham în acea vreme) și de Txiki Begiristain (n.r. – directorul sportiv al lui Manchester City) despre Ianis Hagi”, spunea Giovanni Becali, în aprilie 2020.

Se pare că în cele din urmă Ianis l-a convins pe Mourinho că poate fi noul super-pasator pe care îl caută.

Ianis Hagi câștigă sume de bani fabuloase din contractele de publicitate. „Prințul” e mai „atractiv” decât „Regele”.

20 de milioane de euro pentru Ianis Hagi? Ce spune Victor Becali

AS Roma ar fi dispusă să achite 20 de milioane de euro pentru Ianis. Dacă tranzacția s-ar materializa, Hagi Jr. ar deveni cel mai scump jucător român tranzacționat vreodată, precedentul record fiind deținut de Adrian Mutu: 19 milioane de euro.
Impresarul Victor Becali a comentat pe seama acestor zvonuri. Becali nu crede în această mutare deoarece echipele mari nu dezvăluie numele jucătorilor pe care îi doresc în perioada de mercato din iarnă.

Părerea mea e că nicio echipă nu spune acum ce jucători vrea să ia în iarnă. Poate spune Dinamo sau niște echipe…dar Roma nu spune acum. Nu o să afle nimeni ce are Mourinho în cap pentru la iarnă. Probabil, doar cineva din anturajul clubului…

Ianis este bine acolo, la Rangers, a și spus băiatul. El se gândește la ce se întâmplă acolo. Nu ar spune nimeni ‘nu’, dacă ar fi să se ducă la o echipă mult mai bună, într-un campionat mult mai puternic.”, a declarat Victor Becali, la DigiSport.