Ilie Năstase s-a înfuriat și le transmite un mesaj românilor: „Toți proștii sunt deștepți”. Nemulțumirile primului lider ATP

Moldoveanu Camelia 10.04.2022, 11:56
Ilie Năstase s-a înfuriat și le transmite un mesaj românilor: „Toți proștii sunt deștepți”. Nemulțumirile primului lider ATP

Ilie Năstase a ieșit la atac și le-a oferit o replică celor care îl critică pe rețelele de socializare. Fostul lider ATP nu a ratat ocazia să aducă iar în discuție faptul că nu i s-a oferit un loc bun pentru a-și amplasa statuia și că s-a văzut nevoit să-și construiască singur propriul muzeu. Cu toate că se declară dezamăgit de români, „Nasty” a subliniat faptul că el nu poate fi decât român.

Ilie Năstase este extrem de supărat pe românii care îl critică

Fostul lider ATP este deranjat de românii care îi adresează cuvinte dure pe Facebook. Prezent în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, Ilie Năstase a subliniat faptul că el nu poate fi decât român, în ciuda faptului că ar fi putut avea un parcurs mult mai bun în carieră sub steagul altei țări.

Asta s-a întâmplat din totdeauna (n.r. să nu fie apreciat în România). Așa suntem noi românii. Singurul lucru care mă deranjează în România e că nu au curajul să vină în față și să îmi spună în față că nu le place de mine, că sunt boșorog. Pe Facebook toți proștii sunt deștepți. Tâmpiții din străinătate nu vorbesc, nu sunt zgomotoși. După ce m-am lăsat de tenis a trecut cineva pe lângă mine în România și a zis „Ce gras ești!”

Mi s-a oferit două milioane de dolari să joc pentru America, dar nu am acceptat. Le-am zis că în viața asta eu pot să fiu doar român. Cred că se putea și pentru mine folosi niște bani de la Ministerul Culturii. Îmi fac eu singur muzeu și statuie. Noi dăm, dar nu primim nimic înapoi. Poate că ar trebui să mă întorc în timp și să le zic să îmi dea și mie 20-30 de milioane pe care mi i-a luat, nu i-am văzut. Ei încasau milioane de la finale și eu aveam un dolar pe zi la turnee”, a spus Ilie Năstase, în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”.

John McEnroe a vrut să-l bată pe „Nasty”

Ilie Năstase este primul lider ATP și cel mai bun jucător de tenis pe care l-a avut România, însă a fost mereu și un personaj controversat. Scandalurile și episoadele șocante nu au lipsit din viața personală, dar nici din cea profesională.

Adrian Pelmuș a lucrat într-o vreme la academia lui Nick Bollettieri și a avut ocazia să-și petreacă timpul, printre alți mari sportivi,cu John McEnroe. Cel din urmă nu a ezitat să-i povestească antrenorului român cea mai intensă amintire cu Ilie Năstase.

McEnroe și Ilie Năstase s-au confruntat în teren pe 30 august 1979, în turul doi de la US Open. La acea vreme primul lider ATP avea 33 de ani, iar cel care acum este considerat unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie avea 20.

O decizie controversată a arbitrului de scaun a reușit să-l scoată din minți pe Ilie Năstase. În semn de protest, dar și pentru că mereu a avut un caracter efervescent, Nasty a refuzat să mai joace și a fost descalificat, spre furia adversarului.

În 1979 am vrut să-i rup gâtul lui Năstase și să-i trag un pumn în gură” i-a spus John McEnroe lui Adrian Pelmuș, potrivit Prosport, iar românul a precizat că declarația a fost pe un ton dur.

Adrian Pelmuș susține că trimiterea la vestiar a lui Ilie Năstase i-a înfuriat pe cei 10.000 de oameni care se aflau în tribune și au început să arunce cu diverse obiecte. Forțele de ordine au fost nevoite să intervină și să-i potolească pe oamenii furioși pe gestul lui Nasty.

Urmăriți Playsport.ro și pe