Încă un stadion nou în România. Se investesc 5 milioane de euro pentru noua bijuterie. Unde va fi construit

Ioan Valentin Oprea 13.03.2023, 20:25

Veşti bune pentru iubitorii fotbalului din Câmpulung Muscel. Elena Lasconi, primarul micuţului oraş din judeţul Argeş, promite că arena din Câmpulung va avea, în curând, o nouă faţă.

Elena Lasconi a informat că Primăria a încheiat deja documentaţia pentru modernizarea şi extinderea Stadionului Municipal din Câmpulung. Micuţa arenă, care numără, în acest moment, doar 2500 de locuri, va avea, după modernizare, o capacitate de 5000 de scaune. Vor fi create, de asemenea, condiţii de acces şi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Pe lângă transformarea estetică, vom crea 5000 de locuri (câteva zeci pentru persoane cu dizabilităţi), nocturnă, sală de sport, vestiare, grupuri sanitare şi cabine de duş”, a scris Elena Lasconi, pe pagina sa de Facebook.

Parcere subterană şi supraterană

Noua arenă din Câmpulung Muscel va fi, de asemenea, dotată şi cu o parcare subterană şi una supraterană. În total, vor fi realizate peste 150 de locuri de parcare. Acoperişul de care va dispune stadionul argeşean va fi unul retractabil, iar suprafaţa terenului va fi mărită pentru a fi omologată pentru meciurile din divizia secundă. La noul stadion, suporterii se vor putea bucura şi de prezenţa unui bistro, precum şi a unui fan-shop.

Lucrările se vor încheia în 2026

Potrivit primarului din Câmpulung Muscel, valorarea totală a acestor investiţii va fi de 24 de milioane de lei. Documentaţia întocmită de Primăria din Câmpulung urmează să fie aprobată de CNI, iar, în cel mai optimist, scenariu, lucrările de modernizare se vor încheia abia peste trei ani, în 2026.

Vom presa documentaţia către CNI şi sperăm ca până la sfârşitul anului proiectul să fie aprobat. Figurează deja pe lista de sinteză. Până în 2026 sperăm să avem un stadion nou”, a adăugat Elena Lasconi.

Prim-divizionara FC Argeş urmează, la rândul ei, să aibă parte de un nou stadion. Clubul din Trivale a anunţat, în toamnă trecută, că noua arenă va costa aproximativ 100 de milioane de euro. Capacitatea stadionului din Piteşti va fi de peste 15.000 de locuri.

Urmăriți Playsport.ro și pe