Interviu inedit cu Cristi Chivu despre viața sa la Milano. „Sunt norocos”. Ce obiectiv are la Inter

Ștefănescu Dragoș / 19.08.2022, 15:59
Interviu inedit cu Cristi Chivu despre viața sa la Milano. „Sunt norocos”. Ce obiectiv are la Inter

Cristi Chivu a reușit să câștige împreună cu Inter U19 campionatul Primavera. Înaintea startului noului campionat, fostul internațional român a oferit un interviu inedit. Chivu a explicat că este fericit că are posbilitatea de a lucra cu tinerii fotbaliști ai lui Inter Milano.

Care este principalul obiectiv al lui Cristi Chivu la Inter Milano

Cristi Chivu a câștigat cu Inter U19 campionatul Primavera. Milanezii au învins în finala campionatului AS Roma U19, cu scorul de 2-1. Multă lume îl vede pe fostul internațional român ca fiind în viitor favorit pentru a prelua conducerea echipei mari a lui Inter.

Înaintea începerii noului sezon, Cristi Chivu a oferit un interviu inedit pentru Inter TV. Fostul internațional român a explicat că pentru el câștigarea campionatului Primavera nu este principalul obiectiv. Chivu își dorește în primul rând să formeze tinerii jucători și să-i pregătească cât mai bine pentru prima echipă a lui Inter.

Dezvoltarea talentului tinerilor jucători este benefică întregii echipe. Dacă ai jucători mai în vârstă, limita maximă este de 5, asta nu-ți garantează succesul pe teren. Succesul la nivelul academiilor nu este prioritatea mea principală. Principalul meu obiectiv este îmbunătățirea tinerilor jucători și pregătirea lor pentru prima echipă. Noi trebuie să pregătim viitorul echipei Inter”, a declarat Cristi Chivu.

Chivu, fericit cu rolul său de la Inter U19

Cristi Chivu a explicat că experiența de la Inter U19 este deosebit de benefică pentru cariera sa de antrenor. Totuși, fostul fundaș a subliniat că este o mare diferență între a lucra cu tinerii jucători și a antrena echipa mare.

Noi creștem împreună ca grup, iar asta este o experiență deosebită pentru mine. Am decis să urmez această cale și am devenit antrenor. Sunt norocos că am avut această șansă. Să antrenezi la academie este cu totul diferit decât la nivelul primei echipe. Pentru mine este o experiență importantă care îmi oferă posibilitatea de a schimba și conduce un grup de jucători”, a spus Cristi Chivu.

Cristi Chivu nu vrea să lucreze în fotbalul românesc

Recent, Cristi Chivu a negat orice variantă de a reveni în fotbalul românesc. Fostul internațional vrea să-și continue cariera de antrenor la Intre U19 și speră ca într-o bună zi să facă pasul în Serie A.

Am primit foarte multe mesaje de la președinți de cluburi.. Nu am primit niciun mesaj de la Federație. Am fost în tabăra adversă și am fost ciuruit.

Eu vreau în iarbă, m-a prins microbul. Nu mai vreau în birou. Șansa mi-a deschis o ușă, pe care am deschis-o mai larg și am decis să intru. Îmi place. Îmi doresc să reușesc aici. Au încercat foarte mult oameni mult mai experimentați și mai buni decât sunt eu în momentul de față, dar senzația mea e că nimeni nu mai vrea să asculte. Am primit oferte și din România, dar am început un drum aici.

Am primit oferte din România, mai mult sau mai puțin concrete. Eu încerc să îmi ating obiectivul. Deocamdată încep un prim obiectiv, Serie A. Sunt un tip ambițios, dar îmi dau seama că e mult de munca, trebuie să fim pasionați”, a declara în urmă cu ceva timp Cristi Chivu la Digi Sport.