Ion Țiriac a făcut o criză de nervi în direct pe tema aderării României la Schengen

Giosanu Catinca 08.12.2022, 05:49
Ion Țiriac a făcut o criză de nervi în direct pe tema aderării României la Schengen

Ion Țiriac a vorbit, miercuri, despre blocarea aderării României la spațiul Schengen. Influentul om de afaceri, a cărui avere este estimată la peste 1 miliard de dolari, este de părere că țara noastră are nevoie de cineva care „să stea drept” la negocierile pentru intrarea în Schengen.

Ion Țiriac, despre aderarea României la Spațiul Schengen

Intrarea în spațiul Schengen este una dintre prioritățile României, după ce a devenit membră a Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007.

Fostul mare jucător de tenis Ion Țiriac este conștient de faptul că nu toate țările membre ale UE sunt de acord ca România să adereze la spațiul Schengen. El consideră că cei care se opun aderării României ar trebui să vină să locuiască la granița cu Rusia și Ucraina.

Nu am reușit în toți ăștia 32 de ani să găsim pe cineva să stea drept așa și să se ducă la Bruxelles, să spună: ‘Noi suntem români!’ Schengen? Uită, Schengen, fratele meu, pentru că noi suntem granița Europei!

Nu mă bagi pe mine în Schengen că nu vrea Olanda! Păi să vină Olanda să stea vecină cu rușii și cu ucrainenii și cu toată treaba asta!”, a spus Ion Țiriac în emisiunea lui Cătălin Măruță.

”Acest război nu își are locul!”

Cunoscutul om de afaceri a lăsat să se înțeleagă că se teme pentru România. El a afirmat că cei doi președinți care se războiesc de mai bine de 280 de zile ar trebui să stea închiși întro cameră până când vor ajunge la un numitor comun, pentru a nu-i mai expune pericolului pe cetățenii care populează celor două state.

Noi avem o frontieră mare cu Ucraina, suntem foarte aproape de ruși. Acest război nu își are locul!

Dacă aș fi papă sau dacă aș putea lua decizia pentru această lume, i-aș închide pe cei doi președinți într-o cameră, să stea o zi, o lună sau un an, până găsesc soluția. Ei doi! Degeaba începem noi acum să ne amestecăm toți, că nu știi ce iese niciodată.”, a mai spus Ion Țiriac.

Urmăriți Playsport.ro și pe