Irina Rimes și David Popovici, imaginile anului. Nimeni nu a băgat în seamă acest video până acum

Moldoveanu Camelia / 22.06.2022, 21:32

Irina rimes și David Popovici și-au dat întâlnire pentru a purta o discuție memorabilă. Nimeni nu a băgat de seamă acest video până acum, însă campionul mondial a oferit detalii incredibile din viața sa.

David Popovici și-a spus: „Olimpiada următoare iei aur”

În episodul 5 din „Inima la Vedere”, podcast-ul prezentat de Amalia Enache pentru „Hope and Homes for Children Romania”, au fost invitați Irina Rimes și David Popovici.

Printre altele David Popovici, campionul mondial la probele de 100 și 200 de metri,  a mărturisit faptul că părinții nu au pus niciodată presiune pe el, lucru care l-a ajutat enorm în carieră:

(Amalia Enache: Întrebat de părinții tăi cum te simți că ai pierdut medalia de bronz, tu ai spus că n-ai pierdut nimic pentru că n-ai câștigat locul patru)

Da, e o mentalitate, poate, să zicem de învingător pe care mi-au insuflat-o. N-am considerat niciodată că pierd ceva, mereu am considerat că și dacă pierd învăț ceva. În sport se aplică foarte mult chestia asta pentru că ori pierzi, ori câștigi.

Eu cu puțin timp înainte de Olimpiadă nici nu eram calificat și cu puțin timp mai înainte de Olimpiadă nici măcar nu eram calificat la proba la care am luat locul patru. Când am terminat proba și am văzut ce performanță uluitoare am reușit, eram mai mult decât satisfăcut.

Ok, mă gândeam că am pierdut bronzul la două sutimi. Mi-am zis: o fi prea mult, de-abia m-am calificat la Olimpiadă, hai să nu exageram, la Olimpiada următoare iei aur. Mi-am zis eu niște chestii.

Am considerat că am câștigat locul patru. Am luat locul patru la două sutimi de bronz pentru că pur și simplu în ziua aia brazilianului, cel de pe locul trei, i-a fost puțin mai foame de victorie decât mie.”, a povestit David Popovici în podcast.

Irina Rimes a suferit în copilărie

De cealaltă parte, din păcate, Irina Rimes nu a avut o relație atât de apropiată cu părinții în copilărie:

Mama mă sună în fiecare zi, îi răspund cred la 5 apeluri din 10. Eu am început să comunic cu părinții mai mult când am zburat de acasă. La început comunicam pentru control, pentru că ei știau despre noi, dar nu își cunoșteau copiii. Atât de mult au muncit pentru noi încât au ajuns la 20 de ani ai mei și la 15 ani ai lui frati-miu fără să ne cunoască. Atunci și-au dat seama că copiii lor sunt mari, au făcut alegeri în viață care le-au adus doar succes și bunăstare și pot avea încredere în copiii lor. Dar eu nu i-am blamat niciodată, au muncit atât de mult ca să ne dea lucruri, încât au uitat de partea cealaltă.”, a mărturisit Irina Rimes.

Sfat pentru părinții din parte unui campion mondial: „Nu puneți presiune pe copilul vostru! ”

„(n.r. Amalia Enache: Eu am simțit că ai în spate părinți și un antrenor care nu își cer locul întâi) Da, presiunea este inutilă. Pe vremuri se punea foarte multă presiune pe sportivi, pe gimnaste pe înotători. Toată lumea știe cum mergea treaba atunci. Foarte multă duritate, nu era vorba de prietenie. Cum ies eu cu el (n.r. antrenorul), ne știm familiile, îi știu copilul. E frumos și e o relație frumoasă. Nu are cum să iasă ceva frumos dacă e presiune și dacă e rigiditate, sau poate iese ceva măreț dar nu va fi plăcut pentru nicio parte a echipei. Nu e niciodată plăcut când se pune presiune inutilă.

Nu puneți presiune pe copilul vostru! Încercați un sport, duceți-l să fac un sport, poate îi place, poate nu. Lăsați-l să-și urmeze pasiunea oricare ar fi aceea și nu împingeți niciodată de la voi. Bineînțeles, există un echilibru. Nu poți să îl lași să facă orice când vine vorba de un sport, dar trebuie să aveți o relație bunicică cu antrenorul și să fie un triunghi între voi, sportiv și antrenor. Doar nu presați inutil pentru că nu o să iasă nimic plăcut.”, a mai spus David Popovici.