„La 5 ani de la Revoluție n-am mai avut fotbal!” Marcel Ciolacu, gafă uriașă în cantonamentul naționalei

Alex Matei 21.11.2023, 14:26
„La 5 ani de la Revoluție n-am mai avut fotbal!” Marcel Ciolacu, gafă uriașă în cantonamentul naționalei

Marcel Ciolacu i-a vizitat pe fotbaliștii naționalei în cantonamentul de la Mogoșoaia și i-a felicitat pentru calificarea la Euro 2024. Premierul a ținut un discurs în fața jucătorilor și a staff-ului tehnic dar a făcut o mare eroare.

Ciolacu și-a făcut poze cu șefii Federației și cu fotbaliștii României. Totodată, el a ținut morțiș să vadă și antrenamentul naționalei înaintea meciului cu Elveția. Premierul României le-a vorbit apoi tuturor însă a făcut o gafă uriașă.

„Vreau să vă mulțumesc, ca român. După atât timp, în sfârșit avem o speranță, o nouă generație. Sper să vă țină și la acest meci. Nu aveai presiune. Jucați și acasă, o să fie record de spectatori. Ar conta imens să terminați primii. Aveam filme alb-negru și aveam echipa de fotbal. La vreo 5 ani de la Revoluție, a venit internetul, au venit televizoarele color, dar n-am mai avut fotbal. E cazul să le avem din nou pe toate”, a spus Ciolacu.

Discursul premierului l-a iritat chiar și pe selecționerul României, Edi Iordănescu.Naționala a realizat cea mai mare performanță pentru fotbalul românesc,  sferturi de finală în 1994, la Campionatul Mondial din SUA, cu Anghel Iordănescu selecționer. Totodată,  Steaua era în grupele Ligii Campionilor, la 5 ani de la Revoluție.

România s-a calificat la Euro 2024 după 8 ani de absență la turneele finale. Naționala nu a mai fost la un Campionat Mondial din 1998.

Acum, luptă pentru primul loc în grupa de calificare la Campionatul European de Fotbal. România trebuie să nu piardă cu Elveția, în ultimul joc din preliminarii, marți seara, de la 21:45.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe