La ce facultate va studia David Popovici. Nota obținută la BAC de campionul mondial

Ioan Valentin Oprea 27.05.2023, 19:35
La ce facultate va studia David Popovici. Nota obținută la BAC de campionul mondial

Dublul campion mondial David Popovici a trecut de emoţiile examenului de Bacalaureat şi e, din nou, cu gândul doar doar la înot. Pentru recordmenul de la 100 de metri, urmează, la începutul lunii iunie, Cupa României. O lună mai târziu, în iulie, înotătorul în vârstă de 18 ani îşi va apăra titlul de la 100 şi 200 de metri, la Campionatul Mondial.

Popovici a obţinut media generală de 8,65 şi, deşi a avut mai multe oferte de a pleca la studii în străinătate, a decis să rămână în România. Mulţumit de modul în care s-a descurcat la BAC, Popovici vrea să urmeze cursurile Facultăţii de Psihologie, de la Bucureşti.

Da, m-am hotărât. Vreau să mă duc la facultatea de psihologie de la Universitatea București, pentru că și mama a terminat psihologia și cred că de la ea am această înclinație. Vreau să aflu cât mai mult despre ce e în capul meu, ce proces se întâmplă în creierul fiecărei persoane. Vreau să învăț cât mai mult despre asta, despre comportamentul uman”, a declarat Popovici, într-un amplu interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor.

Are şedinte cu psihologul

Acesta a recunoscut că lucrează cu un psiholog pentru a gestiona presiunea competiţiilor şi a face faţă faimei castigate în ultimii doi ani.

Lucrez acum cu un psiholog. Mai mult decât lucrez aș spune că vorbim, vorbim pentru că suntem prieteni și ne împărtășim anumite experiențe din viețile noastre, ne sfătuim. Într-adevăr, poate el mă sfătuiește mai mult. E o prejudecată în jurul mersului la psiholog. Am observat asta, cel puțin în România, lumea consideră că dacă te duci la psiholog este ceva în neregulă cu tine”, a explicat Popovici.

Ia startul în trei probe la Cupa României

La Cupa României, competiţie ce se va desfăşura în bazinul de la Otopeni, Popovici va lua startul în trei probe. Pe lângă deja cursele sale favorite, de 100 şi 200 de metri, puştiul-minune al nataţiei româneşti va concura şi la 100 de metri fluture.

La începutul lui iulie, Popovici îşi va face bagajele şi va pleca în Japonia, acolo unde, în perioada 23-30 iulie, vor avea loc Mondialele. Pentru a se acomoda cu fusul orar din Asia, Popovici şi echipa sa vor lua drumul Japoniei cu două săptămâni înainte de începerea Mondialului.

„O să plec în Japonia cu aproximativ două săptămâni înainte de start, cam atât îi ia corpului să se obișnuiască cu noul fus orar, a explicat Popovici.

Urmăriți Playsport.ro și pe