La ce vedetă mondenă din România a ajuns ceasul lui Ilie Năstase. ”Ce să fac cu el, să-l pun în seif?”

Bordei Radu / 15.07.2021, 13:01
La ce vedetă mondenă din România a ajuns ceasul lui Ilie Năstase. ”Ce să fac cu el, să-l pun în seif?”

La ce vedetă mondenă din România a ajuns ceasul lui Ilie Năstase. Fostul mare tenismen a câștigat, de-a lungul carierei, foarte multe premii. Primul lider ATP din istorie a reușit performanțe deosebite și era prezent mereu în fazele finale ale turneelor importante.

Pe lângă sumele de bani încasate, Năstase a mai primit și bunuri, printre care ceasuri de lux. Firma Rolex este o parteneră veche a turneului de la Wimbledon. De aceea, o parte din marii jucători care atingeau fazele finale primeau un ceas personalizat de la marele producător elvețian.

La ce vedetă mondenă din România a ajuns ceasul lui Ilie Năstase. ”Ce să fac cu el, să-l pun în seif?”

Ilie Năstase a jucat de două ori finala de la All England Club, dar n-a plecat niciodată cu trofeul de la Wimbledon. În 1976, Năstase întâlnea noul fenomen din tenis, de la ora aceea, Bjorn Borg. Din păcate, românul nu a reușit să treacă de suedez, care s-a impus în 3 seturi. Cu toate acestea, marele tenismen nu a pelcat cu mâna goală de la Londra. Cei de la Rolex i-au oferit un ceas personalziat, o adevărată piesă de colecție.

Peste niște ani de zile, Nasty a dăruit această bijuterie unui prieten foarte bun. Iar acum acesta a devenit la actorul Codin Maticiuc, care s-a remarcat în tinerețe prin viața lui mondenă.

Este un ceas care pentru mine înseamnă foarte mult, este ceva special, a fost câștigat de Ilie Năstase. El are mai multe astfel de ceasuri, câte ceasuri au dat cei de la Rolex, atâtea a luat și Ilie. Este din 1976, cu numele lui gravat pe spate. L-a dat cadou unui prieten bun, de ziua acestuia. Era un om deosebit, care nu mai este, din păcate pentru noi, de aceea mi l-a lăsat mie, înainte să se stingă, a explicat actorul în cadrul unui podcast online.

„Ilie Năstase este un izvor nesecat”. Codin Maticiuc îl admiră pe fostul lider mondial

Omul de afaceri și actorul Codin Maticiuc poartă cu mândrie ceasul personalizat al lui Ilie Năstase. Nu și-a ascuns niciodată admirația față de omul care a făcut istorie pe terenul de tenis. De altfel, Ilie Năstase a devenit un simbol pentru acest sport, nu doar pentru România.

El e Dumnezeu pe pământ, este extraordinar pentru noi că putem vorbi cu el, să îl ascultăm. Este un izvor nesecat de cunștințe, de experiențe. Iar gestul față de prietenul meu…nu am cuvinte. Ceasul îl port, doar nu o să îl țin în seif, a declarat Codin.