Lovită de Patrick Mouratoglou, marea campioană a rămas fără cuvinte: „Când vorbesc cu tine, te uiți la mine și asculți”

Mihai Rosoiu 03.10.2022, 06:09
Lovită de Patrick Mouratoglou, marea campioană a rămas fără cuvinte: „Când vorbesc cu tine, te uiți la mine și asculți”

Antrenorul francez al Simonei Halep are momente când se comportă neobișnuit. Lovită de Patrick Moratoglou, o mare campioană a rămas fără cuvinte. Totul s-a petrecut pe terenul de antrenament. „Victima” tehnicianului cu origini grecești a fost nimeni alta decât Serena Williams.

Lovită de Patrick Mouratoglou, marea campioană a rămas fără cuvinte

Deși reușise să obțină rezultate excelente și cu sportivii pe care-i pregătise în trecut, Patrick Mouratoglou a devenit un star mult mai târziu. Colaborarea cu Serena Williams i-a adus o notorietate nebănuită. Academia lui a devenit casa mai multor sportivi care fac furori. Sportivii de top s-au înghesuit să afle metodele secrete ale celui care a făcut-o pe Serena să depășească un moment greu.

Totuși, relația cu fostul număr 1 mondial nu a fost mereu prolifică. În documentarul „Regulile Jocului. Lecțiile de viață ale antrenorilor”, actualul antrenor al Simonei Halep a dezvăluit cum a început colaborarea cu americanca:

Îmi doream enorm să lucrez cu Serena. Era cea mai bună, dar ea avea antrenor atunci. Revenită după o accidentare, a făcut un Roland Garros foarte slab. La câteva zile distanță am primit un telefon de la ea. M-a întrebat dacă poate veni să se antreneze la mine, la Academie. I-am răspuns afirmativ și acolo a început totul”, rememorează Mouratoglou în producția Netflix.

Momente tensionate între Patrick Mouratoglou și Serena Williams

Venită la Academia Mouratoglou, Serena Williams i-a propus antrenorului francez o colaborare pentru Wimbledonul pe care avea să îl câștige câteva luni mai târziu. Cei doi aveau să lucreze mulți ani împreună și să obțină rezultate fabuloase. Numai că antrenorul Simonei Halep crede că totul s-ar fi năruit dacă el nu reușea să o șocheze pe americancă.

Povestea francezului e foarte interesantă și surprinde un moment neștiut dintre el și Serena. Se pare că americanca nu voia să renunțe la statutul de super-vedetă nici în relația cu antrenorul:

Începutul colaborării a fost greoi. Atitudinea ei față de mine era mereu superioară. Într-o zi a venit la antrenament cu câteva zeci de minute mai târziu. Eu eram la teren și când a ajuns am salutat-o, iar ea nu mi-a oferit la schimb nici o privire. Efectiv, m-a ignorat. Am întrebat-o dacă e ok, nu am primit niciun răspuns. Am început antrenamentul, a continuat să nu mă bage în seamă. A luat o pauză de la pregătire. Am început să-i explic ce nu era corect în antrenament. Se uita prin prin mine. Parcă nu existam. Atunci, m-am apropiat de ea și am lovit-o puternic peste cozorocul de la șapcă”, a spus Patrick Mouratoglou.

Patrick Mouratoglou și Serena Williams, un cuplu imbatabil

Imediat după ce Patrick Mouratoglou a lovit-o pe Serena Williams, francezul și-a închipuit că relația celor doi se va încheia acolo. Antrenorul riscase mult cu fostul număr 1 mondial. Numaă că reacția acesteia a fost de surprindere totală. Nu a ripostat în niciun fel. Mai mult a început să dialogheze cu el. Momentul a fost speculat la maximum de Mouratoglou, care își continuă povestirea:

Când a ridicat privirea spre mine i-am spus: Cât lucrezi cu mine trebuie să respecți 3 reguli clare. 1. Când ajungi pe teren, te uiți la mine și mă saluți. 2. Când vorbesc cu tine, mă asculți, mă privești și-mi răspunzi.

Serena a făcut o pauză de 3-4 secunde și știți ce mi-a răspuns? Care e a treia regulă? De-atunci i-am câștigat respectul și nu mi-am mai fost frică de ea, nu mi-a mai fost teamă că mă va concedia”, a subliniat antrenorul care o pregătește pe Simona Halep.

Lovită de Patrick Mouratoglou, marea campioană a rămas fără cuvinte, dar a realizat că este omul lângă care va face performanțe uluitoare. Cei doi au continuat să lucreze împreună până de curând, când francezul a devenit antrenorul româncei Simona Halep.