Lovitură dată de Gino Iorgulescu în afaceri. Cât a încasat șeful LPF pe celebrele sale restaurante

Ioan Valentin Oprea 09.06.2023, 21:37
Lovitură dată de Gino Iorgulescu în afaceri. Cât a încasat șeful LPF pe celebrele sale restaurante

Lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, îi merge de minune. Acesta a încheiat, de curând, o afacere de un milion şi jumătate de euro. Celebrele sale restaurante Trattoria il Calcio din Bucureşti au fost preluate de grupul Nuba.

Restaurantele lui Gino Iorgulescu au avut, în 2022, o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro. Faţă de anul precedent, afacerea şefului de la LPF înregistrase o creştere de 34%. Reprezentanţii grupului Nuba au anunţat deja că nu vor încerca o rebranduire a restauratelor Trattora il Calcio, dar vor renova în schimb toate cele cinci localuri deţinute până acum de Gino Iorgulescu.

Iorgulescu, la al treilea mandat la LPF

După o perioadă de 17 ani, în care LPF a fost condusă de Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu a preluat puterea pe 14 noiembrie 2013. Acesta se află acum la cel de-al treilea său mandat în fruntea LPF. Ultima dată, a fost ales în mai 2022. Iorgulescu a fost atunci singurul candidat înscris în cursă.

În mod normal, preşedintele LPF poate avea, conform statutlui, doar două mandate. Regula a intrat în vigoare în timpul primului mandat al lui Iorgulescu şi nu i s-a mai aplicat şi acestuia. Iorgulescu nu va mai avea voie să candideze la următoarele alegeri.

La sfârşitul anilor ’90, Iorgulescu a condus FC Naţional. Cu el pe post de preşedinte, gruparea bucureşteană a ajuns de mai multe ori în cupele europene. De trei ori, „bancarii” au fost la un pas de a câştiga laurii în România, dar au încheiat, de fiecare dată, doar pe poziţia a doua (1996, 1997, 2002).

A candidat împotriva lui Dragomir şi în 2000

Prima încercare a lui Iorgulescu de a ajunge numărul unu la LPF s-a înregistrat în anul 2000. Acesta a fost învins atunci, fără prea mari bătăi de cap, de Dumitru Dragomir. Pe toată perioadă în care s-a aflat în fruntea celor de la FC Naţional, Iorgulescu a avut o atitudine ambivalentă faţă de „Corleone”.

Deşi a criticat deseori activitatea lui Dragomir şi a încercat de mai multe ori să îl dea jos, Iorgulescu a făcut mai multe afaceri cu acesta. De exemplu, actualul sediu al LPF, construit în epoca lui Mitică Dragomir, a fost ridicat pe un teren cumpărat de la Iorgulescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe