Lovitura zilei: I-au închis restaurantul lui Pescobar! Prima reacție a lui Paul Nicolau după controlul ANPC: A primit amenzi de sute de mii de lei

Alex Cazacu 19.09.2023, 16:53
Lovitura zilei: I-au închis restaurantul lui Pescobar! Prima reacție a lui Paul Nicolau după controlul ANPC: A primit amenzi de sute de mii de lei

Restaurantul lui Pescobar a fost închis, conform informațiilor apărute recent în presă. Se pare că inspectorii ANPC au găsit unele nereguli în localul situat în Parcul Herăstrău. Ce spune Paul Nicolau din acest punct de vedere, puteți afla în rândurile care urmează.

I-au închis restaurantul lui Pescobar. Ce au găsit inspectorii ANPC

Celebrul restaurant din Capitală a fost închis, după ce inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit unele nereguli. Paul Nicolau, cel supranumit ”Pescobar”, a fost contactat de jurnaliști și a precizat că absolut toate neregulile descoperite în restaurantul lui din parcul Herăstrău vor fi remediate.

În perioada 1 iunie – 6 septembrie, anul curent, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov a demarat mai multe controale la ”Taverna Racilor Herăstrău”. De menționat este faptul că restaurantul a fost administrat inițial de SC Nedsea SRL, iar acum de SC Comercial Diplomatic Club SRL, potrivit celor de la Antena 3.

Amenzi de sute de mii de lei după controlul ANPC la restaurantul lui Pescobar

Potrivit unui comunicat oficial, la începutul lunii iunie s-au dat amenzi în valoare de 25.000 de lei. De asemenea, s-au oprit de la comercializare 156 de kilograme de produse alimentare neconforme și s-a decis oprirea temporară de prestare a serviciilor de către unitate, până la remedierea neregulilor. Se pare că măsura închiderii temporare nu a fost respectată, iar societatea a fost sancționată cu o amendă de 5.000 de lei.

Ulterior, pe 22 iunie, s-au dat din nou amenzi în valoare de 75.000 de lei. Totodată, s-a emis și o propunere de închidere a unității pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni. Potrivit comunicatului ANPC, la finele lui iunie s-a luat decizia de închidere temporară a unității.

Pe 15 septembrie,  SC Commercial Diplomatic Club SRL a fost sancționată cu amenzi în valoare de 25.000 lei. De asemenea, au fost oprite de la comercializare 560 kg de produse alimentare neconforme, mai scrie sursa citată.

Paul Nicolau, prima reacție după controlul ANPC

Într-un clip postat pe social media, Pescobar a ținut să facă lumină din acest punct de vedere. În ceea ce privește cele peste 500 kg de produse neconforme, el susține că a fost vorba despre ”o eroare umană”. Conform spuselor sale, nu s-a găsit marfă stricată.

Marfa respectivă trebuia să fie transportată la o temperatură de -18 grade Celsius, însă a ajuns la restaurant la -6. În urma constatărilor, inspectorii ANPC au dispus confiscarea produselor, spune el.

”Sunt dator și eu cu o explicație opiniei publice cât și mediei din România! Nu s-a găsit nici un fel de marfă stricată, toată marfa era în termen, bună pentru consum. Nu am respectat temperatura pe parcursul transportului, de 1 ora de la depozitul nostru din Giurgiu, până la taverna din Herăstrău, în loc de -18 grade C marfa a ajuns la -6 grade Celsius! ANPC a constatat acest lucru și s-a dispus confiscarea! Menționez că zilnic la taverna din Herăstrău vindem între 1000-1500 kg de pește și fructe de mare!! Taverna nu este închisă, vă așteptăm la noi cu cele mai bune produse din România”, a spus Pescobar.

@tavernaracilortimisoara Sunt dator si eu cu o explicatie opiniei publice cat si mediei din România! Nu s a gasit nici un fel de marfă stricata, toata marfa era in termen buna ptr consum, nu am respectat temperatura pe parcursul transportului de 1 ora de la depozitul nostru din Giurgiu pana la taverna din herastrau, in loc de -18 grade C marfa a ajuns la -6 grade celsius! Anpc a constatat acest lucru si s a dispus confiscarea ! Mentionez ca zilnic la taverna din Herastrau vindem intre 1000-1500 kg de peste si fructe de mare!! taverna nu este inchisa, vă asteptam la noi cu cele mai bune produse din România ❤️🇷🇴 #pescobar ♬ original sound – tavernaracilortimisoara

Pescobar i-a dat 1,2 milioane de euro lui Dumitru Dragomir

Mitică Dragomir și Paul Nicolau sunt buni prieteni și chiar au făcut unele afaceri împreună. În urmă cu câteva luni, fostul șef al LPF i-a vândut lui Pescobar un apartament în valoare de 1,2 milioane de euro.

Duplexul cu pricina are o piscină și este situat într-un complex rezidențial din Pipera. În cadrul unui filmuleț postat pe social media, Pescobar și-a prezentat noua achiziție.

Urmăriți Playsport.ro și pe