Lupu, prima reacție după ce a fost condamnat. A plâns în direct. De ce nu e în țară și când se va preda. ”Mă așteptam”

Alex Matei 02.10.2023, 11:56
Lupu, prima reacție după ce a fost condamnat. A plâns în direct. De ce nu e în țară și când se va preda. ”Mă așteptam”

Dănuț Lupu (56 de ani), fostul internațional român, coordonator al secției de fotbal în cadrul CS Dinamo, a fost condamnat azi definitiv  la închisoare.

Lupu nu se află în țară în acest moment, este într-o vacanță cu soția, și a anunțat că va ajunge la București abia duminică, când se așteaptă să fie arestat direct de la vamă.

Lupu: ”Dacă mă prindeau beat, drogat sau ceva, poate îmi dădeau mai puțin”

”Mă așteptam să fiu condamnat. Ce voi face la închisoare șapte luni? Nu știu, vedem. Asta e. În ultimele zile, multă lume a încercat să mă încurajeze, dar eu mă așteptam la asta. Lumea trebuie să dea și exemple. Îl dă pe ăla care era drogat și a omorât doi oameni? Nu,mă dă pe mine.

Dacă vrei să dai un exemplu, dă pe unul care a făcut ceva. Chiar mi-a spus un prieten că statul român va cheltui mai mulți bani cu mine, decât ar fi câștigat dacă mi-ar fi dat o amendă penală”, a spus Lupu, la Fanatik.

”Pe mine mă întrebi ce s-a întâmplat? Ce s-a întâmplat? Justiția română m-a considerat vinovat, sunt vinovat, asta e viața. Pot să fac ceva? Dacă atât au considerat ei… Ok, poate dacă mă prindeau beat, drogat sau ceva, poate îmi dădeau mai puțin (n.r. – ironic) Dar așa?
Ce vrei să facem? Nu ți-am răspuns, dar vorbeam cu nea Mircea (n.r. – Lucescu). Ce să îmi spună? În afară să îmbărbătezi un om, să spui că nu îți vine să crezi, ce să îmi spună? Nu s-a ținut cont de lucrul ăsta, chiar dacă au controlat și au văzut că am fost la spital. Dar nu mai contează.

Nu am omorât pe nimeni, n-am furat niciun ban de la bancă, nu m-a prins drogat, nu băut. Doar m-am dus la spital. Astea sunt legile în România, nu avem ce să facem. Eu le respect. Dacă ei au considerat că sunt un pericol public…”, a mai spus Lupu.

Lupu a spus când se va preda

Conform procedurilor, Lupu are la dispoziție un anumit număr de ore pentru a se preda, dar acest lucru nu este posibil deoarece fostul jucător de la Dinamo și Rapid nu este în țară.

”Voi ajunge acasă abia duminică. Pe 5 octombrie este și ziua soției mele, vă dați seama ce… (n.r. – se simte cum începe să plângă, abia mai îngână câteva cuvinte). După ce se dă sentința, ai șase sau opt ore ca să te predai. Dacă nu faci asta, te dă consemn la frontieră.

Eu voi ajunge duminică la aeroport. Am vorbit cu soția să iasă ea prima și eu să ajung ultimul. Mă vor lua direct de la frontieră. Îmi fac griji pentru familia mea, pentru soția mea”, abia a mai spus Lupu.

Tags:
Urmăriți Playsport.ro și pe