Marea lovitură de 400.000.000 de euro dată de Ion Țiriac. Milionarul a reușit o afacere colosală

Giosanu Catinca / 24.09.2021, 13:59
Marea lovitură de 400.000.000 de euro dată de Ion Țiriac. Milionarul a reușit o afacere colosală

Ion Ţiriac a dat o nouă lovitură financiară în contextul în care mulți afaceriști au ajuns la sapă de lemn din cauza pandemiei de coronavirus. Magnatul a reușit o afacere colosală. Câți bani i-au intrat în cont fostului mare jucător de tenis aflați din textul de mai jos.

Ion Țiriac, lovitură în plină pandemie

Ion Țiriac nu pare să fi fost afectat de pandemia cauzată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. În afara faptului că din punct de vedere al sănătății nu a avut nicio problemă, și pe plan profesional i-a mers foarte bine. Fostul mare tenismen a obținut sute de mii de euro în ultimul an. Asta dovedește că milionarul se pricepe foarte bine la afaceri.

Țiriac are afaceri în domeniul importurilor şi comerţului cu maşini, al asigurărilor şi în domeniul bancar. În plus, de șapte ani a deschis la Otopeni Ţiriac Collection, un muzeu al celor peste 170 de maşini de epocă din colecţia personală.

Averea reală a lui Ion Țiriac

Până de curând, Ion Țiriac era singurul român miliardar în euro, cu o avere estimată de către Forbes la 1,6 miliarde de dolari. Totuși, el a fost detronat de către Daniel Dines (50 de ani), cofondator al unicornului Românesc UiPath. Acesta din urmă a reuşit să ajungă la o avere estimată la nu mai puţin de 6 miliarde de dolari. Prin urmare, Ion Ţiriac a căzut pe locul 2 în topul celor mai bogaţi români.

Ambițios din fire, Ţiriac luptă în continuare să ajungă pe primul loc în topul celor mai bogați români. În ultimul an, el a reuşit să-şi mărească considerabil averea. Totul în timp ce pandemia de coronavirus a zguduit economia mondială şi a adus pierderi de miliarde de euro.

Dacă în 2020 Ion Ţiriac avea o avere de 1,2 miliarde de dolari, acum el a ajuns la 1,6 miliarde de dolari. Asta înseamnă că fostul tenismen şi-a adăugat încă 400 de milioane de euro la averea sa. Banii au venit din afacerile pe care le deține în România și nu numai. Mare parte din veniturile încasate anul trecut au fost din servicii bancare, asigurări, sau profituri auto-realizate.

Care a fost prima afacere a lui Ion Țiriac

Fostul tenisman a dezvăluit, la un moment dat, cum a făcut primii bani din afaceri, în anii ’50.

M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu 2 lei. Iar cu 2 lei să cumperi 4 sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu 6 lei şi aşa mai departe.”, a explicat Ion Ţiriac.