Marea Nadia Comăneci a fost găsită într-o rulotă părăsită: „Cred că a făcut atac de cord! Am făcut o greșeală”

Ștefănescu Dragoș 25.07.2022, 08:56
Marea Nadia Comăneci a fost găsită într-o rulotă părăsită: „Cred că a făcut atac de cord! Am făcut o greșeală”

Nadia Comăneci este una dintre figurile legendare ale sportului mondial. De-a lungul anilor, marea gimnastă a dezvoltat o relație de prietenie cu Ion Țiriac. Afaceristul a povestit în urmă cu câțiva ani un episod legat de popularitatea imensă a Nadiei, și care l-a marcat profund.

Ion Țiriac a găsit-o pe Nadia Comăneci la Polul Nord

Nadia Comăneci este una dintre legendele sportului mondial. Performanțele uluitoare au propulsat-o pe gimnasta româncă în galeria celor mai mari sportivi ai lumii. De-a lungul anilor, Nadia a dezvoltat o relație de prietenie cu un alt fost mare sportiv român, și anume Ion Țiriac.

Afaceristul a povestit în urmă cu mai mulți ani un episod uluitor legat de Nadia care l-a marcat profund. Aflat într-o expediție de vânătoare la Polul Nord, Ion Țiriac a avut un adevărat șoc când a găsit un poster cu Nadia Comăneci într-o rulotă părăsită de 20 de ani. Mai mult, Țiriac i-a făcut o surpriză de proporții eschimosului care le era călăuză și i-a dat telefonul mobil să vorbească chiar cu Nadia. De emoții, omul a leșinat.

Vă pot spune o istorie. Ştiţi unde e Polul Nord? Acolo unde e numai zăpadă şi gheaţă. Poate nu le convine ”tovarăşilor”, dar am fost la vânătoare acum un an şi jumătate la Polul Nord. Şi am ajuns pe banchiză. Şi când am ajuns pe banchiză, după 22 de ore cu câinii, taca-taca, erau două rulote, lăsate acolo de petrolierii care căutau ţiţeiul acum 15-20 de ani. Rupte toate, dar era mai bine acolo decât afară. Pe cuvântul meu de onoare, când am intrat, am văzut pe uşă un poster cu Nadia Comăneci în 1976, cu 200 de semnături. Fiecare petrolist care trecea pe acolo, se semna pe poster. Când a venit eschimosul cu câinele a zis ”Ai văzut, regina?” Atunci am făcut o greşeală, cred că a făcut atac de cord, i-am dat telefonul (n.r. – să discute cu fosta campioană olimpică). A căzut omul”, a povestit Ion Ţiriac, potrivit Mediafax.ro.

”Zeița” de la Montreal a rescris istoria gimnasticii mondiale

Nadia Comăneci a marcat definitiv istoria gimnasticii mondiale prin evoluția sa de excepție de la Jocurile Olimpice de la Montreal.

Pe 18 iulie 1976, Nadia a uimit o lume întreagă cu evoluția sa perfectă. Afişajul electronic nu era programat să arate nota 10, aşa că după evoluţia Nadiei, pe ecran a apărut nota 1.00. Românca a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori nota 10. Ea a câştigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol). Prin evoluția de la Montreal, Nadia Comăneci a intrat definitiv în istorie. Ea este prima gimnastă care a executat perfect un exercițiu, obținând nota 10.