Mesajul lui Leonard Doroftei direct din Canada, după ce naționala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024: „Ne batem cu toată lumea”

Alex Cazacu 21.11.2023, 09:47
Mesajul lui Leonard Doroftei direct din Canada, după ce naționala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024: „Ne batem cu toată lumea”

Leonard Doroftei, unul dintre cei mai mari pugiliști români din toate timpurile, locuiește în Canada de câțiva ani de zile. După ce naționala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, fostul boxer a transmis un mesaj plin de încredere pentru tricolori. Iată ce spune Doroftei.

Leonard Doroftei, mesaj de încurajare pentru tricolori. Cum s-a filmat fostul pugilist în Canada

După doar două minute de joc, în urma unei lovituri de colț, Eran Zahavi a reușit să înscrie, deschizând astfel scorul în partida România – Israel (2 – 1). Cu toate acestea tricolorii au reușit să iasă victorioși în meciul de la Felcsut, după golurile înscrise de George Pușcaș și Ianis Hagi. În urma victoriei, România sa calificat la EURO 2024.

După izbânda tricolorilor, Leonard Doroftei a postat un mesaj inedit pe rețelele sociale. Mai precis, pe pagina lui de Facebook, fostul boxer a publicat o filmare în care apare cu halba de bere în mână și îi încurajează pe jucătorii de la Națională. Doroftei se arată foarte încântat de calificarea României la Campionatul European din 2024.

”Hai, România! Mergem la Europene! Cu cât mai multe victorii, ne batem cu toată lumea! Și eu, și voi, întreaga Românie! Hai, România!”, spune Leonard Doroftei în clipul cu pricina.

Ce vrea să facă Doroftei în Canada

După cum am menționat și la începutul materialului, Doroftei este stabilit de mai mulți ani în Canada. Vara aceasta, fostul pugilist a dat examen pentru a obține licența de antrenor. Chiar dacă era de câțiva ani antrenor privat în Canada, Leonard nu a putut să-și însoțească elevii în competițiile oficiale.

Prin urmare, pentru a obține acreditările necesare, campionul a fost nevoit să urmeze cursuri de antrenor. În cadrul unui interviu pentru ProSport, Leonard Doroftei anunța că are de gând să își deschidă o sală de box. La vremea respectivă, lucrările erau deja începute.

”Tot timpul am visat să am sala mea de box. Am început să-mi amenajez o astfel de sală care sper că spre finalul anului va fi gata. Sunt foarte multe persoane care mă întreabă când pot veni la sala mea”, a spus Leonard Doroftei, potrivit sursei citate.

În 2002, după ce la învins pe Balbi, ”Moșul” a devenit campion mondial WBA, la categoria semi-ușoară. Ultimul meci oficial al lui Doroftei a fost în vara lui 2004, când fostul pugilist român l-a întâlnit pe Arturo Gatti. După această partidă, Leonard Doroftei a decis că este timpul să pună capăt carierei sale în box.

Urmăriți Playsport.ro și pe