Mihaela Bilic: „Asta mănânc în fiecare zi, sunt slăbiciunile mele!” Nu te-ai aștepta să consume așa ceva

Catinca Giosanu 22.03.2023, 16:45
Mihaela Bilic: „Asta mănânc în fiecare zi, sunt slăbiciunile mele!” Nu te-ai aștepta să consume așa ceva

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit, într-un interviu, care este secretul ei pentru o siluetă de invidiat. Specialistul a spus ce dietă ține și care este regula de la care nu se abate niciodată.

Mihaela Bilic, secretul siluetei perfecte

Mihaela Bilic, cel mai apreciat medic nutriţionist din România, se poate mândri cu o siluetă invidiată de multe domnișoare. Nutriționistul care a ajutat-o pe Teo Trandafir să slăbească a dezvăluit că ține o anumită dietă. Ea a explicat în detaliu cum arată meniul ei zilnic.

Pentru mine nu este o dietă, ci un stil de viață. Bugetul meu de calorii este foarte mic, și atunci prefer că îl cheltuiesc pe tot la o masă de seară, care să fie satisfăcătoare. Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi. Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură.”, a recunoscut Mihaela Bilic.

”Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos”

În momentul în care a fost întrebată dacă a exclus vreun aliment din dieta sa, vedeta a spus că mânăncă inclusiv cartofi prăjiți, un preparat pe care nu prea mulți specialiști îl recomandă, mai ales când vine vorba despre dietele persoanelor supraponderale.

Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin. Nu am niciun fel de interdicții. Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos. Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele.”, a mai spus nutriționistul.

Dacă îți dorești să slăbești, micul dejun este contraindicat. Dacă fast-food înseamnă shaorma și pizza, atunci răspunsul este da.”, a adăugat Mihaela Bilic.

”Slăbitul presupune disciplină și reguli stricte”

La finalul interviului, vedeta a spus ce alimente ar trebui să se găseacă în farfuariile persoanelor gurmande care vor să slăbească.

Este mare diferență între pofta minții și nevoile corpului. Slăbitul presupune disciplină și reguli stricte până când dobândim un echilibru alimentar. Nu suntem dispuși să facem efort pe termen lung. Abia după 100 de zile apare detașarea pentru pofte și mâncare, însă noi abandonăm mult mai devreme procesul. Ar trebui să perseverăm ca să ne fie cu adevărat ușor.”, a completat specialistul.

Urmăriți Playsport.ro și pe