Moment critic pentru David Popovici. Alertă declanșată de antrenorul Adrian Rădulescu

Giosanu Catinca 07.10.2022, 11:19
Moment critic pentru David Popovici. Alertă declanșată de antrenorul Adrian Rădulescu

Înotătorul David Popovici ne-a încântat cu evoluțiile sale foarte bune în acest an. Tânărul legitimat la Dinamo a devenit un model pentru cei mici după ce a doborît mai multe recorduri. Românii s-au înghesuit să își înscrie copiii la înot. Campionul mondial a devenit un model și datorită modului în care transmite mesajele după fiecare competiție sau cu ocazia fiecărei apariții în public.

Numai că după împlinirea majoratului, David Popovici se confruntă cu un moment crucial pentru cariera sa. Antrenorul Adrian Rădulescu a vorbit deschis despre perioada următoare.

Pericolul major la care este expus David Popovici

Campionul mondial David Popovici a fost antrenat de Adrian Rădulescu. Antrenorul are un rol important în dezvoltarea campionului mondial. Atât în bazin, cât și în afara lui.

Tehnicianul a explicat că înotătorul de 18 ani care a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta este în fața unui moment capital pentru cariera sa.

Faimosul sportiv a avut un parcurs excelent până acum la competițiile de înot la care a luat parte. ”Racheta” a cucerit nu mai puțin de 13 medalii și a reușit să doboare mai multe recorduri mondiale. Lucrurile s-au putea să ia o întorsătură neplăcută după ce David a devenit major.

Avertismentul lui Adrian Rădulescu

Antrenorul lui David Popovici susține că este o provocare să găsești calea potrivită după împlinirea vârstei de 18 ani, când corpul evoluează spre cel al unui bărbat. Menționăm cu interviul a fost acordat cu câteva săptămâni înainte ca dublul campion mondial să devină major.

„David are un simţ acut al apei. Este o discuţie pe care am avut-o cu analistul video: întrebarea nu este forţa pe care o putem genera, ci modul în care o introducem în viteza pe care o dezvoltăm. Deci, da, este foarte fin, dar are suficientă forţă pentru a înota la viteze mai mari.

Dacă era mai puternic, nu ştiu dacă putea înota mai repede. Probabil. Dar tehnica lui şi felul în care simte apa ar trebui adaptate.

În septembrie va împlini 18 ani, corpul lui va creşte, va evolua spre cel al unui bărbat. Este o provocare să găseşti calea potrivită, pentru a obţine echilibrul potrivit între forţă şi eficienţă. Vom vedea în următorii cinci sau şase ani.”, spunea Adrian Rădulescu, în urmă cu ceva timp.

Ce obiectiv are, de fapt, David Popovici

În urmă cu două luni, David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine.

Clasamentul a fost realizat pe baza unui punctaj, în urma celor mai bune performanţe din competiţie, conform News.ro.

Îniante să bifeze această performanță, elevul lui Adrian Rădulescu a vorbit despre obiectivul principal pe care îl are. Sportivul nostru își dorește să câștige două medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.