MTS îl îngroapă în bani pe David Popovici după performanțele de la Roma. Ce sumă încasează puștiul de 17 ani

Gabriel-Alexandru Ioniță 17.08.2022, 16:30
MTS îl îngroapă în bani pe David Popovici după performanțele de la Roma. Ce sumă încasează puștiul de 17 ani

David Popovici va fi recompensat pe măsură de statul român după cele două medalii de aur câștigate la Campionatele Europene de natație pentru seniori de la Roma. Sportivul în vârstă de 17 ani s-a impus în probele sale favorite, de 100 și 200 de metri liber. Iar în prima dintre ele a setat și un nou record mondial.

David Popovici primește circa 15.000 de euro doar de la MTS pentru medaliile de aur de la Roma

Astfel, ca și în cazul performanțelor reușite la Mondialele de la Budapesta din iunie, și aceste două medalii de aur europene vor fi remunerate „regește” de către statul român, prin intermediul Ministerului Tineretului și Sportului. Potrivit as.ro, David Popovici va primi câte 37.000 de lei pentru fiecare dintre cele două medalii de aur, ceea ce înseamnă un total de 74.000 de lei, adică circa 15.000 de euro.

În plus, la această sumă se va adăuga și suma primită din partea celor de la CS Dinamo, club de care aparține David Popovici. Și, mai mult, tânărul campion va fi răsplătit financiar și pentru setarea unui nou record mondial în proba de 100 de metri liber.

Suma este totuși infimă față de cea primită după Mondialele de la Budapesta

În capitala Ungariei, în luna iunie, David Popovici a cucerit patru medalii de aur, la 50 de metri liber, 100 de metri liber, 200 de metri liber și ștafetă 4×100 de metri liber, dar și una de argint, în proba mixtă de 4×100 de metri liber. Atunci, și remunerația primită de el din partea Guvernului României a fost mult mai subtanțială decât cea de acum.

Premierul Nicolae Ciucă a considerat la acel moment că este o idee bună să scoată din fondul de rezervă suma de 200.000 de euro pentru a-l răsplăti pe „regele” David Popovici, prin intermediul MTS. În plus, tânărul de 17 ani a primit și de la CS Dinamo suma de 100.000 de euro. Deci, tot de la Guvern, pentru că acest club se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Astăzi, Guvernul a aprobat premierea a sportivului român David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo, printr-o hotărâre de Guvern. Clubul Sportiv Dinamo este în subordinea Ministerul Afacerilor Interne, iar pentru performanţele sale David Popovici va primi, ca urmare a aprobării Executivului, suma de 500 de mii de lei. Sunt bani oferiţi prin intermediul Clubului Sportiv Dinamo, aflat în subordinea M.A.I. şi care se adaugă la suma de un milion de lei, premiul extraordinar oferit prin decizie a Guvernului României, prin intermediul Ministerului Sportului”, a transmis la acel moment Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

CITEȘTE ȘI Decizie neașteptată luată de David Popovici. Campionul mondial s-a retras din finala 400 metri liber de la Roma