Nadia Comăneci, gravidă cu unul dintre cei mai iubiți români?! Dezvăluiri explozive despre tinerețea marii gimnaste

Ștefănescu Dragoș / 25.01.2022, 11:03
Nadia Comăneci, gravidă cu unul dintre cei mai iubiți români?! Dezvăluiri explozive despre tinerețea marii gimnaste

Nadia Comăneci este una dintre cele mai mari sportive ale României. La mulți ani distanță după ce a părăsit țara, dezvăluiri explozive despre tinerețea marii gimnaste au ieșit la iveală.

Dezvăluiri explozive despre Nadia Comăneci

Nadia Comăneci este una dintre legendele sportului mondial. Performanțele uluitoare au propulsat-o pe gimnasta româncă în panoplia marilor sportivi ai lumii.

Cu mai putin de o luna inainte de Revolutia din 1989, in noaptea de 27 spre 28 noiembrie, Nadia Comăneci fugea din țară, prin Ungaria. Marea sportivă a lăsat în urmă familia, prietenii, amintirile, dar si un imens scandal pe care partidul a încercat să-l mascheze cât mai bine. Astfel, securitatea a intrat în posesia mai multor documente care făceau parte din intimitatea Nadiei. Printre lucrurile confiscate s-au aflat și scrisorilor de dragoste pe care gimnasta le primea de la Ștefan Bănică Jr.

În registrele de la CNSAS apar detalii picante, sub forma mai multe scrisori, despre relația pe care Nadia a avut-o cu Ștefan Bănică junior. În ultima scrisoare depusă la dosar, securiștii au găsit un pasaj pe care au considerat că trebuie să-l prezinte superiorilor. Nadia era sfătuită de Bănică Jr, la scurt timp după ce aceasta a rămas gravidă, să nu se panicheze și să aștepte sfaturile lui. “Ai grijă! O să-ți trimit eu mai multe cărți, să știi ce ai de facut”, îi scria Bănică Jr. Într-un alt paragraf, cântărețul o ruga pe gimnastă să păstreze sarcina: “Nadia! Să stai cuminte! Păstrează copilul și mascheaza burta cât mai bine!”. Ulterior, Nadia Comăneci a pierdut sau a renunțat la sarcina respectivă.

”Zeița” de la Montreal

Nadia Comăneci a marcat definitiv istoria gimnasticii mondiale prin evoluția sa de excepție de la Jocurile Olimpice de la Montreal. Pe 18 iulie 1976, Nadia a uimit o lume întreagă cu evoluția sa perfectă. Afişajul electronic nu era programat să arate nota 10, aşa că după evoluţia Nadiei Comăneci, pe ecran a apărut nota 1.00. Românca a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori nota 10. Ea a câştigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol). Prin evoluția de la Montreal, Nadia Comăneci a intrat definitiv în istorie ca fiind prima gimnastă care a executat perfect un exercițiu obținând nota 10.

Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX. Totodată, românca este privită drept cea mai bună gimnastă din toate timpurile. Performanțele incredibile reușite de gimnasta din România i-au adus titulatura de „Zeița de la Montreal”.  Nadia Comăneci este primul român inclus în International Gymnastics Hall of Fame.