Noi reguli pentru români. Cum schimbă lucrurile în sport ultima decizie a Guvernului

Moldoveanu Camelia / 18.09.2021, 11:12
Noi reguli pentru români. Cum schimbă lucrurile în sport ultima decizie a Guvernului

Guvernul a anunțat noi reguli pentru români, ca urmare a numărului în continuă creștere a cazurilor de Covid-19. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a introdus măsuri care urmează să schimbe lucrurile și în sport.

Schimbări în sport. Noi reguli pentru români

Din cauza numărului cazurilor de Covid-19 în continuă creștere, Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit pentru a lua măsuri de combatere a răspândirii virusului. Astfel, Guvernul a anunțat introducerea certificatului verde în zonele din România unde incidența depășește 3 la mia de locuitori.

Asta înseamnă că românii care își doresc să aibă acces la competiții sportive, meciuri, săli de sport, nunți, botezuri, sau cinematografe trebuie să prezinte certificatul verde. Documentul atestă faptul că persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală și se află încă în perioada în care anticorpii sunt în număr optim.

Ce s-ar putea întâmpla în următoarele zile și care sunt noile reguli pentru români

Potrivit Hotărârii nr.70 a CNSU, dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, în sport consecințele ar fi următoarele:

  • Competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori;
  • Activitatea sălilor de sport/fitness în spații închise, poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de min 7 mp pentru fiecare persoană;
  • Activitatea piscinelor interioare poate fi realizată până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Scoțienii știu de unde ar fi luat, de fapt, Ianis Hagi Covid

Ianis a acuzat dureri ușoare de cap în cantonamentul echipei naționale și a efectuat un test rapid. Rezultatul oferit de staff-ul medical a fost surprinzător: pozitiv. Asta în ciuda faptului că Hagi efectuase anterior 5 teste Covid și toate au avut un rezultat negativ.

Totuși, scoțienii lasă de înțeles că știu cum s-a infectat mijlocașul român. Totul s-a întâmplat chiar înainte ca Ianis Hagi să vină în România pentru a se alătura echipei naționale. Orașul Glasgow este printre cele mai afectate de Covid în aceste zile, iar potrivit jurnaliștilor de la The Scottish Sun, la clubul de fotbal Rangers s-ar fi declanșat un focar.

Scoțienii nu au oferit numărul exact de cazuri depistate la club, însă cert este că situația este una delicată:

O nouă lovitură pentru Rangers, starul Ianis Hagi a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Federația Română de Fotbal a confirmat informația.

Este cel mai recent membru al clubului Rangers care se infectează cu COVID-19, după numărul mare de cazuri din ultimele zile. Totul a pornit înaintea meciului retur cu Alashkert, când au apărut primele cazuri”, scriu jurnaliștii de la The Scottish Sun.