Nonșalant, Radu Banciu a explicat de ce o distruge pe Simona Halep de fiecare dată când are ocazia

George Drafta 03.02.2023, 11:57
Nonșalant, Radu Banciu a explicat de ce o distruge pe Simona Halep de fiecare dată când are ocazia

Simona Halep trece printr-o perioadă extrem de dificilă. În care aşteaptă verdictul unui tribunal independent pentru a şti dacă suspendarea sa din circuit se va prelungi sau nu.

În ultimele luni, de la anunţul în privinţa depistării sale pozitive, mai mulţi oameni din fenomen şi-au manisfetat susţinerea faţă de campioana noastră.

Există însă şi persoane pentru care subiectul nu prezintă  vreo miză importantă. Pentru că Simona Halep nu le este nicidecum simpatică. Pe această listă se află demult jurnalistul Radu Banciu. Care a criticat-o mereu pe sportiva de 31 de ani. Chiar şi atunci când aceasta obţinea performanţele ei de vârf.

De curând, reputatul jurnalist a explicat motivele pentru care nu o are la inimă pe constănţeanca în cadrul unui podcastului „Spune-mi cine eşti”,, realizat de Irina Gologan.

Motivele „antipatiei”

Radu Banciu nu o consideră nicidecum pe Halep drept o sportivă de top. În ciuda faptului că Simona a jucat de-a lungul timpului cinci finale în turneele de grand slam. Şi a fost şi numărul unu mondial la un moment dat.

Radu Banciu a fost extrem de sincer atunci când s-a referit la Simona Halep
Radu Banciu a fost extrem de sincer atunci când s-a referit la Simona Halep

„Nu poţi ridica la nivel de fenomen pe cineva care e mediocru. Ea nu este o mare jucătoare, a fost o jucătoare bună într-un moment, profitând de un culoar favorabil. Eu am intuit că, la fel ca şi în alte sporturi, nivelul tenisului feminin era foarte jos.

Puteai să câştigi cât vrei, 10 turnee de Mare Şlem, dar atât timp în jurul tău nu erau adevăraţi campioni, nu erai mare jucător. Pe timpuri, marile campioane nu erau de nivelul ăsta”, a declarat jurnalistul.

„Argumente” pentru performanţe

Radu Banciu îşi continuă pledoaria cu exemple concrete din punctul său de vedere care să explice succesele Simonei din ultimul deceniu, în tenisul feminin. El consideră că absenţa unor jucătoare de top, aşa cum se întâmpla în alte timpuri, au împins-o pe Halep spre vârful ierarhiei.

Simona Halep se află acum pe locul 15 în clasamentul, mondial în urma faptului că nu a mai putut participa la competiţii
Simona Halep se află acum pe locul 15 în clasamentul, mondial în urma faptului că nu a mai putut participa la competiţii

„Simona, spre exemplu, are un bilanţ net negativ cu Serena Williams. A făcut-o praf pe unde a prins-o. Dacă ar fi fost încă vreo 2-3 jucătoare de nivelul Serenei, pe care Serena le-a prins în cariera ei, cum ar fi sora ei Venus, Martina Hingis sau Sharapova, Simona Halep nu ajungea niciodată în topul mondial.

Asta am spus, cu oarecare viziune superioară. Nu mă deranjează că o Românie întreagă a iubit-o. Nu am nicio problemă cu persoana. Eu vorbeam despre sportul în sine”, a încheiat Banciu.

Urmăriți Playsport.ro și pe