Povestea tristă a unui suporter. A murit în Qatar după ce a călătorit, alături de fiul său, peste 5300 de km

Ștefănescu Dragoș 26.11.2022, 20:52
Povestea tristă a unui suporter. A murit în Qatar după ce a călătorit, alături de fiul său, peste 5300 de km

Naționala Țării Galilor a reușit să se califice la Cupa Mondială din Qatar după o așteptare de 64 de ani. Foarte mulți fani galezi au mers în Qatar pentru a-și susține favoriții. O veste tristă a umbrit însă bucuria acestora. Un suporter și-a pierdut viața chiar înaintea meciului dintre Țara Galior și Iran.

Un suporter galez a murit în Qatar chiar înaintea meciului Țara Galilor – Iran

Țara Galilor s-a calificat la Cupa Mondială din Qatar după o foarte lungă așteptare. Bucuria fanilor galezi a fost uriașă, peste 2.500 de oameni mergând în Qatar pentru a-și susține favoriții. Sărbătoarea galeză a fost însă umbrită de o tragedie care s-a produs chiar înaintea meciului Țara Galilor – Iran.

Mai exact, galezul Kevin Davies (62 de ani) nu s-a simțit bine și a preferat să rămână la hotel să urmărească partida. Bărbatului i s-a făcut rău și a fost transportat la spital, unde și-a pierdut viața la scurt timp.

Kevin Davies venise în Qatar alături de fiul său să urmărească meciurile Țării Galilor. Cei doi au călătorit peste 5.300 de kilometri pentru a ajunge în Qatar. Kevin nu a apucat însă să vadă decât partida cu Statele Unite, terminată la egalitate, scor 1-1.

Pentru repatriere, familia suporterului galez a primit sprijin din partea Guvernului din Qatar și a ambasadei Țării Galilor. Totodată, Asociația Suporterilor Galezi s-a implicat și ea în acest caz.

Cu toții suntem o mare familie și am pierdut unul dintre membrii noștri. Făcea parte din ”Zidul Roșu” și suntem cu toții devastați”, a declarat Paul Corkrey, președintele Asociației Suporterilor Galezi.

Gareth Bale a explicat importanța prezenței Țării Galilor la Cupa Mondială din Qatar

Țara Galilor s-a calificat la Cupa Mondială din Qatar după o așteptare de 64 de ani. Bucuria fanilor galezi este imensă, ea fiind explicată chiar de căpitanul echipei, Gareth Bale. Acesta a subliniat că simpla prezență la acestă competiție este o mare onoare pentru țara sa.

Este probabil cea mai mare onoare pe care am putea-o avea pentru țara noastră, calificarea la o Cupă Mondială, ceva ce nu am mai făcut în 64 de ani.

Este istorie la noi. Școlile se vor opri pentru a ne urmări meciurile. Cel de-al doilea meci din grupa împotriva Iranului începe la ora 10:00 (n.r. 12:00 în România). Copiii vor lipsi de la școală, din fericire pentru ei.

Este o bucată masivă de istorie în țara noastră și ceva ce ne-am dorit cu toții de mult timp. Avem sprijinul națiunii acasă, indiferent de ce s-ar întâmpla, atâta timp cât dăm 100%, țara noastră ne va iubi pentru asta.

Toată lumea a visat la asta de atât de mult timp. Cel mai important, cel mai bun lucru a fost să o facem pentru țara noastră, să creștem fotbalul și să inspirăm o altă generație și să facem mai mulți copii să joace fotbal.

Făcând asta, sperăm că vom avea o echipă națională mai puternică în viitor. Peste 20 de ani, dacă cineva stă aici și spune că l-am inspirat, atunci este incredibil”, a spus Gareth Bale, potrivit BBC.

Urmăriți Playsport.ro și pe