Punem pariu că nu știi cine este. La 5 ani nu visa că România o să îi stea la picioare

Ștefănescu Dragoș 28.09.2022, 13:01
Punem pariu că nu știi cine este. La 5 ani nu visa că România o să îi stea la picioare

Schimbarea lui e uriasă. Dacă la 5 ani statea în brațele lui Moș Crăciun și nu se gândea unde va ajunge, în 2022 a cucerit nu doar România, ci întreaga planetă.

Ascensiunea fulminantă a lui David Popovici

În acest an David Popovici (18 ani) a uimit lumea sportului mondial cu performanțele sale. În ciuda vârstei fragede, sportivul român a dominat categoric toate competițiile de natație la care a participat. Mai exact, tânărul nostru campion a cucerit nu mai puțin de 13 medalii în anul 2022.

Astfel, David a devenit un adevărat idol pentru nenumărați copii din întreaga lume. El a demonstrat că prin talent, ambiție și multă muncă oricine poate spera să ajungă pe culmile gloriei într-un anumit domeniu.

Omul din spatele succeselor lui David Popovici

Omul care a contribuit din plin la ascensiunea uluitoare a lui David Popovici este chiar antrenorul său, Adrian Rădulescu. Tânărul campion a dezvăluit recent că a refuzat mai multe oferte din Statele Unite pentru a nu se despărți de antrenorul său. David consideră că relația cu propriul staff este cheia succeselor pentru un sportiv profesionist.

Înainte să merg la Jocurile Olimpice, aveam ideea să plec în State să studiez şi să înot acolo. După ce au început să apară ofertele, zeci de oferte, de la cele mai prestigioase universităţi din SUA şi din Europa – chiar aveam de ales, mă duc cu bursă totală, ei mă vor – am stat să mă gândesc ce înseamnă asta.

Ar însemna să mă despart de antrenorul meu, să mă duc să mă antrenez cu altul şi să mă despart de echipa mea. Antrenorul nu e singurul care mă ajută şi cu care clădim.

Mi-am dat seama că sunt mult prea importante, într-un sport atât de individual cum e înotul, relaţia şi chimia pe care o ai cu antrenorii. Sunt esenţiale, nu se poate fără.

Indiferent cât de premiaţi şi de cunoscuţi ar fi fost antrenorii în State, la Harvard, Princeton, UCLA, USC, nu ar fi fost cum e antrenorul meu. Nu am cum să las baltă faptul că am crescut împreună. Pur şi simplu, existăm împreună şi ştim să colaborăm”, a spus David Popovici.

Care este teama cea mai mare a lui David Popovici. ”Nu vreau să intru pe acel drum”

Recent, David Popovici a oferit un interviu special pentru cei de la news.arenasport.com, în care a oferit câteva detalii despre viața sa personală. Printre altele, tânărul sportiv a dezvăluit care este cea mai mare teamă a sa. David a a explicat că nu vrea ca celebritatea și banii să-l copleșească. Pentru a evita această situație, tânărul campion muncește mult permanent, iar asta îl ține cu picioarele pe pământ.

Cred că, în trecut, au fost cazuri cu alții, aflați în situația mea de acum, care au comis greșeala de a fi copleșiți de atenția primită. Asta din cauza celebrității, din cauza banilor… Eu muncesc ca să nu pățesc așa ceva. Nu vreau să intru pe acel drum.”, a declarat David Popovici.