Radu Banciu, o nouă ieșire suburbană. Cum i-a caracterizat pe Tolontan și CTP: „Nu era un bou, dar n-avea scrupule! O secătură”

Alex Matei 21.09.2023, 11:35
Radu Banciu, o nouă ieșire suburbană. Cum i-a caracterizat pe Tolontan și CTP: „Nu era un bou, dar n-avea scrupule! O secătură”

Considerați trei dintre cei mai mediatizați și, poate, influenți jurnaliști din România zilelor noastre, Radu Banciu, Cătălin Tolontan și Cristian Tudor Popescu au ajuns acum subiect de presă. La comun!

În cadrul emisiunii pe care o are la Prima Sport, intitulată „Fotbal All Inclusive”, Radu Banciu a fost întărâtat, dacă putem spune așa, de către fani să caracterizeze mai multe personaje.

După ce a vorbit despre nume precum Mălin Bot, Rareș Bogdan, Radu Moraru și Sabin Orcan, jurnalistul sportiv și-a dat cu părerea despre Cătălin Tolontan și Cristian Tudor Popescu, recunoscut și sub porecla de CTP.

Ce crede Radu Banciu despre Cătălin Tolontan

„Tolo și CTP… Nu sunt pe același palier. Tolontan e singur. Din păcate sau din fericire, pe palierul lui nu mai e nimeni. Nu există comparație între Tolontan și CTP. Tolontan a făcut meserie, el a făcut istorie în presă. Celălat a fost… avea talentul lui, era un om extraordinar de pregătit, dar nu avea… Nu se pot compara.

La Tolontan asta nu mi-a plăcut, că el a învățat ce nu trebuia de la Ioanițoaia. Faptul ăsta că s-a adaptat cu timpurile a fost marea lui îngrângere ca jurnalist, ca notorietate, ca relevanță. Prea s-a adaptat la timpuri, ceea ce nu trebuie să facă jurnalistul. El trebuie să rămână un răzvrătit, ceea ce Tolontan a fost inițial.

El chiar a format, este singurul dintre jurnaliștii pe care i-am cunoscut despre care se poate spune cu certitudine că a format o generație de jurnaliști, dar atât. Apoi lucrurile nu au mai mers cum ar fi trebuit.

Tolontan astăzi este irelevant. Dacă te duci și lucrezi cu el într-o redacție, n-ai ce să înveți de la el. Faptul că s-a adaptat, că i-a mers bine, asta e altă treabă. El n-a respectat jurnalismul cum ar fi trebuit. S-a dus într-o zonă de confort și de comoditate la care nu trebuia să aibă acces niciodată”, a început caracterizarea Radu Banciu.

Atac la Cristian Tudor Popescu

Apoi, jurnalistul a afirmat încă o dată că Tolontan și CTP nu pot fi comparați, lansând un atac suburban la adresa lui Cristian Tudor Popescu.

„Nu se poate, însă, compara cu CTP, care n-a avut scrupule niciodată. Tolontan a avut, a fost un tip cu măsură, cu talent, un tip excepțional, de pedagog… Noi am învățat toată meseria aia de la început de la el.

De la CTP n-aveai ce să înveți. El avea, sigur, bagajul lui de cultură, de cunoștințe, nu contestă nimeni. Era un tip citit în mediul lui, sigur, o cultură de inginer. Dar nu era un bou, doar că el n-avea scrupule. Era un individ… Cum să ți-l faci prieten pe CTP, a auzit cineva așa ceva? Nu există! Nu era un om frecventabil din niciun punct de vedere. O secătură! Dar, încă o dată, un caracter, sigur, un personaj. Atâta doar că nu trebuia să te apropi niciodată.

În schimb, da, îl puteai lectura. Cine nu l-a citit? Ani de zile l-am citit. Îl ascultam în toate intervențiile lui, a fost un reper, dar un om imposibil”, a încheiat Radu Banciu

 

Urmăriți Playsport.ro și pe