Răzvan Popescu a încercat zeci de diete, dar nimic n-a mers. Cum a reușit, în cele din urmă, să slăbească 50 de kilograme într-un an

Catinca Giosanu 01.04.2023, 13:56
Răzvan Popescu a încercat zeci de diete, dar nimic n-a mers. Cum a reușit, în cele din urmă, să slăbească 50 de kilograme într-un an

Răzvan Popescu a dus o luptă aprigă cu kilogramele în plus. El avea mare nevoie să slăbească, dar dietele nu au dat roade în cazul lui. Cum a reușit, în cele din urmă, jurnalistul să slăbească 50 de kilograme într-un numai an.

Cum a slăbit Răzvan Popescu 50 de kilograme

Răzvan Popescu s-a chinut ani la rând să slăbească. Prezentatorul de la Radio ZU a recunoscut că a încercat toate dietele posibile în cei 25 de ani în care a fost surpraponderal. El nu a putut să scape sub nicio formă de obezitate până când nu a apelat la serviciile unui medic specializat în chirurgia bariatrică.

În cazul lui, obezitatea a fost declarată vindecată abia după ce s-a urcat pe masa de operație. Prezentatorul radio Răzvan Popescu nu regretă alegerea făcută. În vara anului trecut, când a ajuns la spital pentru a se supune intervenției chirurgicale, reprezentantul mass-media avea nu mai puțin de 125,7kg. El nu s-a dus la orice spital, ci la o instuție clinică privată.

”Am ajuns la greutatea de 131 kg”

Studiile clinice arată că Răzvan Popescu se încadra la obezitate de grad 2, având în vedere gretatea și înălțimea pe care le avea anul trecut, când s-a prezentat la medic. Concret, el suferea de obezitate morbidă, ceea ce înseamnă că se afla într-o situație medicală riscantă și avea mare nevoie să facă o schimbare majoră.

Până la 29 de ani, când mi-am atins recordul de greutate, de 143 kg, am avut numeroase tentative de a slăbi, am ținut numeroase diete: dieta cu supă de varză, dieta cu varză, dieta cu brânză topită etc. De-abia la 30 de ani am urmat prima dietă asistată, când am cunoscut-o pe nutriționista care mi-a promis că mă ajută să slăbesc. În șase luni, cu dieta și cu sport, am reușit să ajung la 93 kg. Problemele cu greutatea au reapărut după ce n-am mai făcut sport, din cauza unei entorse. Am ajuns la greutatea de 131 kg. Cel mai mult mă îngrășam în weekend, câte trei-patru kilograme, în urma meselor cu prietenii.”, a povestit Răzvan Popescu.

El a mai spus că cel mai greu i-a fost să țină sub control problema kilogramelor în perioada pandemiei de coronavirus.

Nu mai aveam răbdare să-i ascult pe nutriționiști, pentru că știam deja tot ce aveau să-mi spună. Problema mea era alta, nu că nu știam ce este bine să mănânc și ce nu. După mai mulți ani de când negociam cu soția mea, am decis să mă operez. Iar soția a fost de acord.”, a mai spus Răzvan Popescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe