Reușită colosală pentru David Popovici după retragerea de la Campionatul European de Nataţie de la Roma. E clar, 2022 e anul lui!

Bădulescu Silvian 18.08.2022, 09:10
Reușită colosală pentru David Popovici după retragerea de la Campionatul European de Nataţie de la Roma. E clar, 2022 e anul lui!

David Popovici are un 2022 de excepție. La Campionatele Europene de la Roma, sportivul lui CS Dinamo a fost desemnat „Cel mai bun sportiv” în probele masculine.

David Popovici, cel mai bun sportiv de la C.E. din Roma

David Popovici, sportivul lui CS Dinamo, a fost desemnat „Cel mai bun sportiv” în probele masculine de la Campionatul European de Natație din Roma, anunță Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Clasamentul a fost realizat pe baza unui punctaj în urma celor mai bune performanțe din competiție. La masculin, David a totalizat 1003 puncte pentru timpul din finala de 100 metri liber (46,86 – nou record mondial la seniori). Au urmat, pe rând, Mykhaylo Romachuk (Ucraina, 982 de puncte) și Thomas Ceccon (Italia, 979 puncte).

La feminin, titlul a revenit lituaniencei Ruta Meilutyte, care a totalizat 985 de puncte.

După ce a devenit campion european în proba de 100 de metri liber și a stabilit un nou record mondial, David Popovici și-a continuat seria de senzație de la Roma. Acesta a devenit campion european și la proba de 200 de metri. Românul a făcut o nouă cursă senzațională și a înregistrat timpul de 1,42:97.

El a avut un avans de peste două secunde față de următorul clasat. Cu această performanță, David a intrat în elita celor mai rapizi sportivi din toate timpurile la această probă. Românul este al treilea sportiv care coboară sub 1 minut și 43 de secunde, după Paul Biedermann (1:42.00) și Michael Phelps (1:42.96). David a fost la o singură sutime distanță de performanța legendarului Phelps.

Motivul pentru care David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber

David Popovici a avut un turneu de excepție. Sportivul român a câștigat probele de 100 de metri și 200 de metri liber. La fiecare în parte, a stabilit un nou record, atât de seniori, cât și de juniori.

Ulterior, dinamovistul s-a calificat și în finala probei de 400 de metri, dar s-a retras. Românul a câștigat seria 1 a semifinalelor acestei probe, cu timpul de 3:47,99 de minute, fiind al patrulea timp dintre cele cinci serii ale semifinalelor.

Astfel, el s-a calificat în finala acestei probe, total nouă pentru el. La câteva ore distanță, David și-a anunțat retragerea din finala probei de 400 de metri liber. Anunțul a luat prin surprindere pe toată lumea.

Antrenorul Adrian Rădulescu a dezvăluit ulterior care a fost motivul din spatele deciziei lui David de a se retrage din finală. Acesta a explicat că oboseala acumulată în cadrul competiției de la Roma și-a spus cuvântul.

Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.