România l-a găsit pe urmașul lui Ivan Patzaichin! Performanță incredibilă reușită de Cătălin Chirilă

Bordei Radu / 07.08.2022, 18:48
România l-a găsit pe urmașul lui Ivan Patzaichin! Performanță incredibilă reușită de Cătălin Chirilă

Canoistul calcă pe urmele uriașului Ivan Patzaichin. Cătălin Chirilă a obținut o performanță cu care România nu s-a mai întâlnit de 40 de ani. Este vorba de aurul la Campionatul Mondial de Canoe Sprint. Ultima performanță similară data din 1986.

România are un nou campion mondial la canoe, după Ivan Pazaichin. Cătălin Chirilă a obținut o performanță uriașă

Anunțul acestui succes a venit pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic român. Aceștia au prezentat performanța deosebită a sportivului.

Canoistul român a reușit să câștige medalia de aur la canoe simplu pe distanța de 1000 m la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint din Halifax, Canada.

Cătălin, antrenat de Florin Popescu și Petre Condrat, a reușit să câștige a doua medalie la această ediție de mondiale după argintul de ieri de la C1 -500 m.

Azi, Cătălin l-a depășit pe campionul olimpic Isaquias Santos, din Brazilia și pe cehul Martin Fuksa. Cătălin a gestionat extraordinar această cursă și visul de a readuce canoea de simplu în elita mondială s-a împlinit, se arată în comunicatul COR

Ultima performanță similară data din 1986, când un alt nume uriaș, Aurel Macarencu, lua aurul mondial pentru țara noastră. Legendarul Ivan Patzaichin cucerea și el acest titlu, de două ori, în 1973 și 1977. Simion Ismailiuc este celălalt român care se paote lăuda cu o asemenea performanță, în 1963.

Ultima medalie a României în această probă, un bronz, fusese obținut în 1994, de Victor Partnoi. Acum, un alt sportiv a făcut istorie în această probă

David Popovici, gata să aducă noi medalii pentru România

David Popovici nu are timp de vacanțe. Marele nostru campion se pregătește pentru noi provocări. Înotătorul se pregătește de Europenele de seniori, care se vor desfășura la Roma. Sportivul nostru este considerat mare favorit în capitala Italiei.

După ce a impresionat la Mondialele de seniori și a luat tot ce se putea, la europenele de junior de la Otopeni, David Popovici nu vrea să se oprească aici. Înotătorul nostru este determinat să se întoarcă cu medalii și de la Campionatul European, de la Roma. Competiția va începe pe 11 august și va dura până pe 16. David va participa și aici la mai multe probe.

Românul va înota pentru a obține medalii în probele de 100 m liber, 200 m liber, 400 m liber și ștafetă 4×100 m liber.

Nu mai puțin de 1.500 de sportivi din 50 de țări vor lua parte la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, unde se vor întrece pentru 231 de medalii puse în joc în cele 11 zile de concurs.