S-a închis „ușa” pentru Simona Halep! Românca a primit o veste teribilă în timp ce se afla în Dubai

George Drafta 25.01.2023, 16:47
S-a închis „ușa” pentru Simona Halep! Românca a primit o veste teribilă în timp ce se afla în Dubai

Căderea Simonei Halep se accentuează după ce românca nu a putut participa la primul grand slam al anului.

În absenţa sa, jucătoarele aflate în spatele ei acumulează puncte. Şi se apropie de sportiva de 31 de ani sau chiar o depăşesc. Scandalul de dopaj în care este implicată şi lipsa unui verdict anunţat de tribunalul independent care analizează speţa i-au împiedicat pe organizatorii Australian Open să o includă pe lista participantelor la competiţia care se va încheia la sfârşitul acestei săptămâni.

Aflată pe poziţia a 12-a înaintea startului turneului, Halep a mai coborât un loc în ierarhia intermediară după ultimele rezultate înregistrate la Antipozi.

Elena Rybakina a eliminat-o la edişia din acest an şi pe Iga Swiatek
Elena Rybakina a eliminat-o la edişia din acest an şi pe Iga Swiatek

Una dintre jucătoarele care şi-a asigurat prezenţa în semifinale are acum un punctaj mai bun decât Simona. Lucru care se va concretiza atunci când WTA va anunţa noul clasament la începutul săptămânii vitoare.

O cunoştinţă recentă a depăşit-o

Deasupra Simonei se va afla astfel kazaha Elena Rybakina. Cea care a învins-o în semifinalele de la Wimbledon de anul trecut. Ex-sovietica a bătut-o pe Jelena Ostapenko şi a ajuns să lupte din nou pentru accederea într-o finală a unui turneu important.

Este a treia sportivă care o depăşeşte pe Halep după performanţa bifată la Australian Open. Iar până la finalul competiţiei feminine ar putea apărea şi alte sportive care să obţină un punctaj superior fostului lider mondial. Condiţia este ca bielorusa Viktoria Azarenka să ajungă în finală. Iar Karolina Pliskova să îşi treacă şi ea în palmares o calificare în semifinale.

Azarenka este dulă câştigătoare la Australian Open, în 2012 şi 2013
Azarenka este dulă câştigătoare la Australian Open, în 2012 şi 2013

Cel mai negru scenariu ar fi acela ca Simona să ajungă pe poziţia a 18-a în clasamentul WTA. Ce această variantă să devină posibilă ar fi nevoie ca una dintre outsidere, fie Magda Linette, fie Dona Vekic să triumfe la Melbourne. Dar e nevoie şi de respectarea condiţiilor de mai sus pentru o cădere atât de abruptă în circuit.

Poate părăsi şi Top 20 luna viitoare

Simona Halep pierde participarea la turnee pe bandă rulantă. După ce a lipsit de la Australian Open, românca nu se va regăsi pe tabloul principal nici la Dubai. Turneul este unul important având în vedere că este de categorie 1000 WTA şi totodată unul drag pentru Simona care a triumfat acolo de două ori, în 2015 şi 2020.

În acest an, el se desfăşoară în perioada 19-25 februarie şi va urma în program după o altă competiţie care va avea loc în zona Golfului Persic. Este vorba despre turneul de la Doha, pe care constănţeanca l-a câştigat de asemenea, în trecut. Se întâmpla în 2014, în vremea în care sportiva de 31 de ani îşi începea ascensiunea spre vârful ierarhiei mondiale.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe