Se îngroașă gluma pentru Shakira: Riscă opt ani de închisoare! Fosta lui Pique ar putea primi și o amendă de 23,8 milioane de euro

Alex Cazacu 28.09.2023, 08:32

După despărțirea de Gerard Pique, Shakira și cei doi copii pe care îi are cu fostul fotbalist s-au mutat în Statele Unite. Acum, vedeta columbiană ar putea avea un al doilea proces în Spania. Cântăreața este acuzată de evaziune fiscală și se pare că datorează milioane de euro statului spaniol.

Shakira riscă opt ani de închisoare. Artista ar putea primi și o amendă de peste 20 milioane de euro

Notificarea Fiscului spaniol a ajuns la la locuința fostei soții a lui Gerard Pique din Miami. Deocamdată, nici vedeta, dar nici purtătorul ei de cuvânt nu au făcut declarații cu privire la noile acuzații, scriu cei de la The Independent. Acesta este al doilea proces al cântăreței cu statul spaniol.

În primul, Shakira s-a apărat și a negat toate acuzațiile. Acum, vedeta de origine columbiana este acuzată că ar datora autorităților fiscale din Peninsula Iberică în jur de 6.7 milioane de euro. Prin urmare, Biroul Procuraturii Publice din Spania a depus o plângere penală împotriva artistei.

Ce pedeapsă au cerut procurorii în cazul cântăreței

Conform unui purtător de cuvânt din sectorul judiciar, plângerea a fost depusă la un tribunal de pe lângă Barcelona. Acum, magistrații trebuie să decidă dacă îndrăgita artistă urmează a fi judecată în cadrul unui proces.

În luna iulie a anului curent, după un raport al autorităților fiscale, o anchetă preliminară a început. Raportul respectiv are în vedere două posibile infracțiuni, ambele cu privire la veniturile și impozitele pe proprietățile vedetei aferente lui 2018.

Shakira riscă opt ani de închisoare! Fosta lui Pique ar putea primi și o amendă de 23,8 milioane de euro
Shakira riscă opt ani de închisoare! Fosta lui Pique ar putea primi și o amendă de 23,8 milioane de euro

După cum vă spuneam acesta nu este singurul proces al cântăreței cu autoritățile spaniole. La finele lui 2023, Shakira urmează să fie judecată pentru două acuzații separate de evaziune fiscală. În acestea, taxele neachitate se ridică la circa 14,5 milioane de euro. În acest caz, procurorii spanioli au cerut o pedeapsă de 8 ani și două luni de închisoare, dar și o amendă de 23,8 milioane de euro.

Shakira susține că este nevinovată

Nu doar o dată, Shakira a declarat că este nevinovată. Vedeta columbiană a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse în primul proces. După cum susține ea, trebuia să plătească taxe în Bahamas, în perioada 2012 – 2014, nu în Spania.

Cu toate acestea, fosta lui Pique a anunțat că a plătit între timp toate taxele, dar și dobânzile aferente. În vara anului trecut, cântăreața a refuzat un acord cu procurorii spanioli. Shakira a locuit în Spania, cu mai multe pauze, alături de fostul ei soț, Gerard Pique.

Urmăriți Playsport.ro și pe