Se schimbă totul în scandalul lui Novak Djokovic! Sârbul ar putea participa la Roland Garros în anumite condiții

Giosanu Catinca / 23.01.2022, 13:19
Se schimbă totul în scandalul lui Novak Djokovic! Sârbul ar putea participa la Roland Garros în anumite condiții

După ce a fost făcut praf de către australieni, Novak Djokovic primește și vești bune. Deși s-a speculat că prezența sa la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, ar urma să fie interzisă, sârbul a aflat că ar putea participa la respectiva competiție.

Novak Djokovic ar putea participa la Roland Garros

Deși a trecut prin numeroase necazuri din cauză că a refuzat să își administreze vreunul dintre vaccinurile anti-Covid, liderul mondial nu s-a învățat minte. El refuză în continuare să se imunizeze împotriva coronavirusului cu toate că situația epidemică a majoritatea țărilor europene au făcut ca restricțiile să fie dure, iar sportivii ca el să fie afectați.

Deportarea lui Novak Djokovic a avut și repercursiuni. Sârbul a fost afectat, atât din punct de vedere personal, cât și din punct de vedere sportiv.

Ambiția sa de a deveni tenismenul care să aibă cele mai multe trofee de grand slam din istorie l-au făcut să-și asume un risc enorm, care în final a dus la un scandal de proporții.

Liderul 1 mondial deține certificat digital UE privind Covid

Djokovic este decis să lase în urmă cele întâmplate și să se bucure de prezent. Conform MSN.com, el are o portiță în actuala lege care i-ar permite să se deplaseze în Franța și să participe la Roland Garros.

Certificatul obligatoriu impus în Hexagon se acordă oamenilor care s-au vaccinat. De el beneficiază însă și cei care au fost infectați în ultimele 6 luni, iar asta le permite să evite restricțiile impuse de către autorități.

Reamintim că Djokovic a fost depistat pozitiv la jumătatea lunii decembrie. S-a întâmplat cu puțin timp înainte de Crăciun. Mai exact, pe 16 decembrie. Asta înseamnp că Liderul 1 mondial se încadrează și el  în termenul de 6 luni prevăzut de noua lege din Franța.

Roland Garros se va desfășura în perioada 22 mai – 5 iunie și tenismenul este așteptat să fie prezent pe tablou.