Secretul colosal al lui Gigi Becali! Ce s-a întâmplat cu toată averea familiei! Decizia dureroasă luată în trecut: „Banii se duceau acolo!”

Moldoveanu Camelia / 19.05.2022, 08:48
Secretul colosal al lui Gigi Becali! Ce s-a întâmplat cu toată averea familiei! Decizia dureroasă luată în trecut: „Banii se duceau acolo!”

Gigi Becali este un om de afaceri de succes, însă puțină lume știe ce s-a întâmplat cu averea familiei sale. Tatăl omul de afaceri s-a văzut nevoit să ia o decizie dureroasă.

Decizia luată de tatăl lui Gigi Becali. A fost ultima dorință

Nu este un secret pentru nimeni faptul că familia latifundiarului din Pipera s-a ocupat cu oieritul. Gheorghe Becali, tatăl patronului FCSB, a știut să-și facă loc pe piață și să devină cel mai producător de produse lactate din lapte de oi din zonă.

Veneau la tata tot felul de mari figuri din ierarhia comunistă ca să cumpere produse de calitate, brânză, lapte, iar el le dădea cadouri. Așa i-au permis să își extindă afacerile, să devină furnizor pentru hoteluri și restaurante, pentru case de protocol. Așa a ajuns chiar să trimită berbecuți în diferite țări arabe, cu permisiunea autorităților. Pentru asta plătea șpăgi substanțiale, dar a știut să facă în așa fel încât a trimis valută, dolari, în America, la rudele sale.” , a povestit Gigi Becali în cartea sa “Becali şi politica”.

Având clienți precum hotelurile Continental sau Athenee Palace și multe alte persoane importante și influenți, Gheorghe Becali a strâns o avere consistentă. Acesta a decedat în 1989 și i-a lăsat întreaga moștenire fiului Gigi, cel pe care îl considera capabil să înmulțească banii și să nu-i cheltuiască fără rost. Mai exact, patronul FCSB a avut de înmulțit 150.000 de dolari.

Era un șoc, pentru ca nu îmi închipuiam că cineva poate să strângă atâția bani pe vremea aia”, a mai scris afaceristul în aceeași carte.

Episod tragic în familia omului de afaceri

După cum recunoaște chiar Gigi Becali, bazele propriului imperiu au fost puse în urmă cu două generații. Mai exact, bunicul lui s-a întors după 10 ani acasă cu o valiză de bani, devenind astfel cel mai bogat om din comunitate. Din nefericire acesta a murit pe front și și-a lăsat soția văduvă pe când avea doar 30 de ani.

Patronul FCSB nu poate uita acest episod din viața familiei sale. Bunica omului de afaceri a fost extrem de afectată de pierderea soțului și a decis să-i rămână fidelă tot restul vieții. Acesta refuza să mai trăiască fără soțul alături de care și-a întemeiat o familie unită.

Bunica mea la 30 de ani a rămas văduvă. Și în momentul ăla, când a rămas văduvă și-a scos cercei și verighetă și tot! Și a zis: „E gata viața pentru mine”. Nu mergea nici măcar la zi onomastică sau nici la nuntă, măcar cu verișorii ei, cu familia. Și-a pus batic negru și gata. „Dar de ce, bunico?” îi spuneam eu. „Păi dacă, fără să vrea, unul se îmbată și vine și mă pupă pe față? Pentru demnitatea și onoarea mea, nu mai vreau să trăiesc”, a dezvăluit Gigi Becali la Trinitas TV.