Shaorma sau pizza în vestiar după meci? Explicațiile nutriționistului Mihaela Bilic

Alex Matei 21.09.2023, 10:46
Shaorma sau pizza în vestiar după meci? Explicațiile nutriționistului Mihaela Bilic

Probabil că toată lumea știe că, în momentul în care vorbim despre alimentația sau dieta unui sportiv, aceasta trebuie să includă alimente care să nu fie foarte grase.

Însă acum Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din România, vine să facă lumină în cazul acestui mit. Este adevărat sau fals? Acest lucru ne spune experta!

Mihaela Bilic a spus dacă e bună pizza pentru sportivi

Întrebată direct dacă este ok ca sportivii să consume pizza după o competiție, Mihaela Bilic a dat un răspuns destul de clar.

„Din punctul de vedere al recomandărilor, pentru că teoria e una și practica e alta, se spune să facem această provizie, această încărcare a ficatului cu glucoză înainte de un efort fizic.

Făinoasele, carbohidrații sunt cea mai rapidă sursă de energie și în momentul când știm că ne așteaptă o competiție și un efort intens, la două ore avem nevoie de o masă cu paste, cu orez, ceva care să încarce bateriile.

În schimb aceste făinoase consumate după efortul fizic, când organismul este în repaus și nu mai arde nimic, nu fac altceva decât să se transforme în depozite de grăsime”, a spus Mihaela Bilic.

Afirmația ei vine în contextul în care, în ultimii ani, pe rețelele de socializare au apărut fotografii și filmulețe cu jucători de la diverse echipe de fotbal, în vestiar, în timp ce după meciuri consumau pizza și băuturi răcoritoare.

Shaorma în vestiar după meci?

Apoi, Mihaela Bilic a vorbit și despre un alt aliment foarte apreciat de către români și care este și sponsor la Rapid București: shaorma!

„Eu iubesc shaorma! Mi se pare o combinație delicioasă între făinoase, legume și carne. Și aici aș spune că porția contează! Nu putem consuma prin sport cât de mult putem aduce din alimente. Și asta știu sportivii cel mai bine

Când faci două ore de efort și consumi șase sute de calorii, această shaorma poate avea aceste șase sute de calorii. Cantitatea face diferența. Toată mâncarea este bună, important este ca porția să fie corectă, doza să fie mică și diversitatea face sănătatea.

Nu-i o problemă că mâncăm o shaorma din când în când, ci important e să avem din toate câte puțin ca să funcționeze corpul nostru cum trebuie”, a spus Mihaela Bilic pentru Gazeta Sporturilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe