Simona Halep a lămurit definitiv situația în privința neparticipării la J.O. ”Acesta este marele meu regret!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 05.08.2021, 13:53
Simona Halep a lămurit definitiv situația în privința neparticipării la J.O. ”Acesta este marele meu regret!”

Simona Halep se pregătește de revenirea în circuitul WTA după o pauză de trei luni. Ea s-a accidentat grav în meciul cu Angelique Kerber de la turneul de la Roma și a ratat turneele de Grand Slam de la Roland Garros și Wimbledon. De asemenea, fostul lider mondial nu a putut participa nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona Halep și-a exprimat încă o dată regretul că nu a putut participa la Jocurile Olimpice

Acum însă, Halep s-a recuperat complet după accidentare și va participa la turneul de la Montreal care se va disputa în perioada 9-15 august. Înainte de plecarea în Canada, Simona a vorbit din nou despre dezamăgirea provocată de ratarea Jocurilor Olimpice. Mai ales că existau șanse foarte mari ca ea să fie portdrapelul României la ceremonia de deschidere a competiției. Halep a spus în foarte multe rânduri că își dorește enorm să joace în Japonia. Însă accidentarea de la gamba stângă a făcut imposibil acest lucru.

Mi-aş fi dorit foarte mult să fiu portdrapelul României (n.r. – la Jocurile Olimpice de la Tokyo). Ar fi fost o onoare, dar accidentarea nu m-a lăsat. Mi-a părut rău că a trebuit să mă retrag. Aşa cum m-am retras de la Roland Garros şi Wimbledon, aşa a trebuit să iau decizia grea de a mă retrage şi de la Jocuri. Îmi pare rău. Sper să mai apuc să mai joc (n.r. – la Jocurile Olimpice de la Paris)”, a spus Simona Halep pe aeroport înainte de plecarea spre Montreal.

Simona i-a felicitat pe sportivii români de la Tokyo și i-a dat un sfat lui David Popovici

Totodată, Simona a fost întrebată și despre performanțele reușite de David Popovici la Tokyo. Ea a spus că greul abia acum începe pentru tânărul de numai 16 ani și i-a felicitat pe toți sportivii care au reprezentat România în Japonia.

David este un băiat deosebit şi performanţele lui arată acest lucru. Îi doresc să fie motivat în continuare pentru că de abia acum începe greul. Să muncească la fel, cu tot sufletul, pentru că dacă îşi doreşte cu adevărat o să reuşească să fie sus de tot. Îi felicit pe toţi pentru că, aşa cum am mai spus, ca să ajungi la Jocurile Olimpice este o performanţă mare. Să iei şi medalii este o performanţă şi mai mare. Îi felicit şi le doresc poate să ne întâlnim în 2024”, a mai spus Simona Halep pe aeroportul Otopeni.