Simona Halep a recidivat și a renunțat la colaborare. Decizie neașteptată luată la Washington

Robert Zanfir 03.08.2022, 08:20
Simona Halep a recidivat și a renunțat la colaborare. Decizie neașteptată luată la Washington

Simona Halep (30 de ani, 16 WTA) a renunțat iar la colaborarea cu Teo Cercel (42 de ani). Fosta campioană de la Roland Garros și de la Wimbledon îl reangajase pe preparatorul fizic la finalul lui 2021.

Simona Halep a revenit la fileu, după semifinala de la Wimbledon. La City Open, românca a deschis turneul cu o victorie în fața spanioloaicei Cristina Bucșa, originară din Chișinău. Turneul WTA 250 de la Washington a scos la iveală și o absență din echipa jucătoarei. Preparatorul fizic Teo Cercel nu a făcut deplasarea în America.

Teo Cercel, pus pe liber de Simona Halep

Este a treia oară când Simona Halep renunță la colaborarea cu Teo Cercel. S-a mai întâmplat în 2016 și la începutul lui 2020, înainte de Australian Open. Ultimul contract dintre cei doi a început la finalul lunii noiembrie, 2021.

Halep chiar a anunțat că totul se bazează acum pe Patrick Mouratoglou și academia lui.

„Totul este Mouratoglou acum! Echipa este 100% Mouratoglou! Tot ce mă înconjoară are legătură cu academia lui și cu el! Credeam că o voi termina cu tenisul la 30 de ani, dar acum am început un nou capitol frumos și mă bucur de asta!

Voi vedea cât de bună voi fi pe viitor! Da, am avut încredere în el din prima secundă! Nu știam nimic despre el înainte, nu mai vorbisem niciodată până să merg la academia lui în aprilie.

Deci totul este nou! Dar am încredere în el și mă simt în siguranță! Vom vedea”, a declarat Simona Halep, potrivit Eurosport.

Patrick Mouratoglou – antrenor, Candice Gohier, fizioterapeut, Arnaud Restifo, antrenor și Nina Wennerstrom, manager, sunt oamenii din staff-ul actual al Simonei Halep.

Simona Halep a răbufnit la Washington și a spus adevărul: „El m-a părăsit, să fie clar!”

Fostul număr 1 WTA și-a pus toată încrederea în Patrick Mouratoglou. Românca a trecut peste șocul despărțirii de Darren Cahill, cel care a stat alături de ea timp de 6 ani. Halep a decis să dezvăluie și cum au stat lucrurile în ceea ce privește plecarea despărțirea de Darren Cahill.

Nu vreau să îi compar, sunt foarte diferiți. Chiar nu am cum să fac asta. Dar ca să lămurim situația, Darren m-a părăsit anul trecut în spetembrie, nu eu am luat decizia. Dar mă bucur că pot lucra cu Patrick, are o energie foarte bună. Mă bucur că pot lucra cu astfel de oameni,
Simona Halep