Simona Halep a scăpat. Agenția de Integritate din Tenis a făcut anunțul oficial prin care nu exclude una dintre variantele pe care se bazează apărarea româncei

Andrei Alexandra 22.11.2022, 07:05
Simona Halep a scăpat. Agenția de Integritate din Tenis a făcut anunțul oficial prin care nu exclude una dintre variantele pe care se bazează apărarea româncei

Veste majoră pentru fostul număr 1 mondial. Simona Halep a scăpat de o grijă importantă în scandalul de dopaj. Cei de la Agenția de Integritate din Tenis iau în calcul o variantă, care o poate exonera de vină pe româncă. Vorbim despre posibilitatea contaminării prin mâncare a jucătoarei din Constanța.

Simona Halep a scăpat de o grijă importantă

Încă de la izbucnirea scandalului de dopaj în care este implicată, Simona Halep și-a susținut nevinovăția. În prima și una dintre puținele ieșiri publice pe marginea subiectului, constănțeanca a fost vehementă. Ea și-a anunțat fanii că urmează cel mai greu meci din viața sa, într-o postare pe rețelele de socializare.

La doar câteva zile de la anunțul oficial, oamenii care fac parte din anturajul jucătoarei de tenis au înaintat mai multe posibilități prin care Simona a ajuns în această situație. Nu au lipsit teoriile unei conspirații împotriva sportivei. A apărut și ideea contaminării prin mâncare. O idee, care, în mod bizar, a fost luată în calcul de către Agenția de Integritate în Tenis.

Unul dintre oficialii forului internațional a admis că această posibilitate este luată în calcul:

Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv”, a fost anunțul făcut de Nicole Sapstead, director senior ITIA.

Procesul româncei va avea loc la Londra

Simona Halep va trece printr-un proces foarte dificil pentru a-și dovedi nevinovăția. Simona Halep (locul 10 WTA) se află în plin scandal de dopaj, ea așteptând procesul care va avea loc la tribunalul Sport Resolutions de la Londra. Jucătoarea română în vârstă de 31 de ani, câștigătoare a două turnee de Grand Slam, are încredere că adevărul va ieși la iveală

Mai mult, se pare că printre oamenii care o vor susține pe Halep se numără și foștii colaboratori, Teo Cercel și Darren Cahill. Chiar dacă relațiile profesionale dintre sportivă și cei doi au luat sfârșit, aceștia nu dau înapoi.

Sportiva de la malul mării ar fi fost sfătuiră de avocați să meargă personal la Londra în cadrul procesului care va începe curând. Și asta, pentru că în acest mod ea va avea șanse mai mari să câștige. Vestea că posibilitatea contaminării prin mâncare este luată în calcul de Agenția pentru Integritate în tenis este excelentă.

Astfel, Simona Halep a scăpat de grija că i s-ar putea anula o posibilitate de apărare în proces. “Fostul lider mondial WTA a petrecut câteva zile în Elveţia, timp în care a pus la punct mai multe detalii cu privire la scandalulu dopajului în care este implicată.

Urmăriți Playsport.ro și pe