Simona Halep ar fi primit două suspendări a câte patru ani. Dezvăluiri de ultimă oră

George Drafta 28.09.2023, 14:16

Ecourile anunţului făcut de către Tribunalul Sport Resolution în privinţa suspendării aplicate Simonei Halep nu s-au stins încă.

Şi informaţii noi tot mai apar în legătură cu procesul care o vizează pe româncă. Astfel că înainte ca judecata TAS să înceapă, detalii legate de felul în care se va apăra sportiva noastră continuă să iasă la iveală. Astfel, surse din cadrul instituţiei de la Lausanne au dezvăluit că Halep ar fi primit de fapt două suspendări de 4 ani. Şi nu una, cum s-ar fi ştiut!

Una ar fi vizat acuzaţia de dopaj cu roxadutstat. Iar alta a fost dictată în urma neregulilor descoperite în pasaportul ei biologic. Informaţia oferită de ziare.com complică munca avocaţilor. Care acum vor trebui să demonteze două capete de acuzare.

Tribunalul de arbitraj Sportiv de la Lausanne va fi instanţa care va da verdictul final în scandalul de dopaj în care este implicată Simona, Credit line: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

„Da, din păcate Simona are două suspendări de câte patru ani. Îi va fi foarte greu să obțină reduceri în ambele infracțiuni de care a fost găsită vinovată, dar… depinde și cu ce noi probe va veni la TAS”, au aflat cei de la iamsport.ro.

Întrebări fără răspuns

Ion Ţiriac crede în nevinovăţia Simonei. Dar admite că fostul lider mondial ar fi putut victima unei erori cumplite a staffului ei. Dilema fostului şef al COSR este legată de felul în care au fost administrate probele care au condus la neregulile constatate în paşaportul biologic al sportivei.

„Nu poți să fii vinovat un an de zile fără ca să-ți spună nimeni cum ești vinovat, de ce ești vinovat sau când se găsește că ai fost vinovat, dar, aoleu, ai fost vinovat, dar e un pic cam lungă treaba cu vinovăția, ia, să mai găsim ceva! Și să găsim ce anume? Pașaport biologic. E bună și treaba cu pașaport biologic, dar, în ziua în care ai găsit treaba, de ce nu ai anunțat, de ce nu ai oprit tot?

După luni de zile, aoleu, uite că și pașaportul biologic, știți dumneavoastră cum este. Păi dacă l-ai verificat atunci, ori ești de bună credință și faci treaba, ori ești tâmpit și n-o faci, ori ești de rea credință. Simona a făcut o greșeală, una singură. Dacă știa. Dacă nu știa, e foarte trist. Înseamnă că echipa ei n-a pus-o în cunoștință de cauză. Ea să ia un supliment acceptat, dar îl treci în formular, înainte de concurs,” a fost declaraţia fostului mare sportiv.

Urmăriți Playsport.ro și pe