Simona Halep, în stare de șoc! Anunțul terifiant făcut în urmă cu puțin timp

Bordei Radu 29.11.2022, 16:49
Simona Halep, în stare de șoc! Anunțul terifiant făcut în urmă cu puțin timp

Simona Halep și-a reînceput antrenamentele la București și speră ca suspendarea provizorie să fie ridicată chiar anul viitor. Cu toate acestea, există șanse mari ca procesul în care este implicată să nu meargă foarte bine. Un verdict negativ ar fi o lovitură decisivă pentru cariera ei.

Simona Halep, la un pas de final de carieră. Ce riscă fostul lider mondial

Campioana de la Roland Garros și Wimbledon se pregătește de cel mai greu meci al carierei. La 31 de ani, Simona a suferit un șoc după ce a fost depistată că s-ar fi dopat cu roxadustat. Românca este determinată să demonstreze că nu ar fi folosit substanța interzisă intenționat. Avocații ei se pregătesc de procesul care va avea loc la începutul anului viitor, dar deocamdată jucătoarea noastră este suspendată și va rata primele turnee din 2023, inclusiv Australian Open. Cu toate acestea, jurnaliștii de la puntodebreak.com nu îi dau multe șanse lui Halep și chiar anunță o posibilă suspendare pe doi ani de zile.

A fost o știre mare în acest an. Simona tocmai revenise la un nivel înalt, datorită colaborării cu Patrick Mouratoglou. Iar acum a fost suspendată doi ani pentru testarea pozitivă cu Roxadustat. Ea neagă că a făcut ceva ilegal, avem de așteptat să vedem ce se întâmplă. Dar lucrurile nu arată deloc bine pentru ea. Dacă va rămâne suspendarea, va putea juca din nou la 33 de ani. Ar fi aproape imposibil să o ia de la zero, cred jurnaliștii

Jucătoarei din România i s-a deschis recent o portiță în cazul de dopaj

Simona Halep s-a pregătit miercuri la Stejarii Country Club alături de unul dintre colaboratorii de la academia lui Patrick Mouratoglou. Acest moment s-a petrecut la scurt timp după ce a fost făcut public un îndemn, pe care Agenția de Integritate a Tenisului l-a făcut în timpul turneului de la US Open din acest an, la scurt timp după ce Simona a fost depistată pozitiv la Roxadustat.

Atunci, prin vocea lui Nicole Sapdstead, directorul senior al instituției, aceasta a recunoscut că la ediția din acest an a turneului de la US Open a existat riscul „contaminării” cărnii cu diferite substanțe, inclusiv unele interzise de către WADA. Acest aspect se poate dovedi crucial în încercarea Simonei Halep de a scăpat de suspendare.

Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă totuși carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv.

Steroizii pot fi uneori folosiți pentru a accelera creșterea bovinelor și a altor animale crescute pentru carne în anumite țări, care, dacă sunt consumate, pot apărea în testele anti-doping. În unele cazuri, conform regulilor Agenției Mondiale Anti-Doping, acest lucru poate duce la o suspendare provizorie obligatorie în timp ce chestiunea este investigată. Tenismanii sunt îndemnați să înțeleagă riscurile consumului de carne în aceste regiuni în timpul turneelor ​​și, eventual, să caute alte surse de proteine ​​acolo unde este posibil.

Dacă consumați carne, încercați să confirmați de unde provine (carnea provenită din Statele Unite ale Americii este, în general, mai sigură), mâncați cu alți jucători și păstrați fotografiile și chitanțele de la toate mesele”, a transmis Agenția de Integritate a Tenisului, prin Nicole Sapdstead, la finalul lunii septembrie.

Urmăriți Playsport.ro și pe