Simona Halep, victima chinezilor! Ipoteză tulburătoare lansată cu probe evidente

Dragos Stefanescu 03.02.2023, 12:07
Simona Halep, victima chinezilor! Ipoteză tulburătoare lansată cu probe evidente

În urmă cu 5 luni Simona Halep a fost suspendată temporar din tenis, după un test anti-doping la care a ieșit pozitiv. În tot acest timp au apărut nenumărate speculații pe seama contaminării sportivei noastre. Recent a apărut în prim-plan o nouă ipoteză care ar putea schimba radical soarta Simonei. Mai exact, în țara noastră se comercializează produse cosmetice care conțin roxadustat, substanța pentru care a fost constănțeanca suspendată.

O nouă ipoteză în cazul de dopaj al Simonei Halep. Probele sunt evidente

 Simona Halep este în continuare suspendată din tenis și așteaptă judecarea cazului său. Constănțeanca a fost despistată pozitiv la roxadustat, la un test anti-doping efectuat la US Open 2022. De atunci au apărut nenumărate speculații pe seama contaminării Simonei cu această substanță.

Recent a apărut o nouă ipoteză de-a dreptul uluitoare. Mai exact, există posibilitatea ca Simona să se fi contaminat cu roxadustat din produsele cosmetice folosite. Pe piața din țara noastră se comericializează produse de îngrijire personală care conțin această substanță.

Potrivit ProSport.ro, compania Inopha, care are sediul în orașul Hangzou, China, comercializează în România substanțe farmaceutice și substanțe folosite la fabricarea cosmeticelor pe piața din România. Printre aceste substanțe se numără și roxadustat.

Inopha este furnizor de pulbere Roxadustat API, materie primă a medicamentului HIF-PHI cu proprietate anti-anemie”, se precizează pe site-ul companiei Inopha.

În sprijinul acestei ipoteze vine și cazul unei patinatoare care a fost depistată pozitiv la roxadustat în urma folosirii acestor produse cosmetice.

O prietenă patinatoare a trecut prin ceva asemănător, sursa de contaminare fiind machiajul ei! Verifică-ți cosmeticele!”, a transmis americanul Robin Basney, pe rețelele de socializare.

Fanii Simonei au reacționat imediat pe rețelele de socializare.

Ce naiba! Firma din link este producătoare atât de produse farmaceutice, cât și de cosmetice! Comercializează roxadustat inclusiv pe piața din România! Dacă Simona s-a contaminat prin îngrijirea pielii?”, a scris o admiratoare a Simonei.

Dacă se va demonsta că s-a contaminat prin folosirea produselor cosmetice, Simona Halep ar putea scăpa cu o pedeaspă mult mai ușoară.

Virginia Ruzici crede în nevinovăția Simonei

La aproape 5 luni de la momentul suspendării Simonei Halep, Virginia Ruzici și-a manifestat încă o dată convingerea că aceasta este nevinovată. Totodată ea a anunțat că Simona se antrenează intens în această perioadă și este pregătită pentru a reveni în orice moment în circuitul mondial.

Simona se antrenează în aceste zile și este gata să revină cât de repede posibil. Îi țin pumnii pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, pentru că este nevinovată!”, a spus Virginia Ruzici.

Urmăriți Playsport.ro și pe