Situație cumplită prin care a trecut Ilie Năstase în spital: „A fost conectat la aparate”. Fosta soție explică de ce nu l-a vizitat

Bădulescu Silvian / 01.12.2021, 13:36
Situație cumplită prin care a trecut Ilie Năstase în spital: „A fost conectat la aparate”. Fosta soție explică de ce nu l-a vizitat

Fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase este internat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Acesta a contactat coronavirus și a fost depistat pozitiv în Turcia.

„Am luat legătura cu medicii, nu aveam voie să mă duc să-l văd”

Ilie Năstase se afla în vacanță, în Turcia, alături de soția sa. Ioana Simion, fosta soție, a oferit declarații despre starea de sănătate.

Ea a menționat că el a fost conectat la aparate, dar nu într-o stare critică.

Din câte am înțeles, joi îi vor face iar analizele, să le compare. Sigur îl vor externa. Conectat la aparate a fost, dar nu la oxigen. I-a monitorizat pulsul, toate cele. Eu nu mă pricep, dar a fost o perioadă foarte dificilă”.

Totodată, a subliniat că nu i s-a permis să meargă și să-l viziteze pe acesta, după ce s-a consultat cu medicii.

Mulți spun că puteam să merg să-l vizitez. Nu este adevărat. Eu am luat legătura cu medicii. M-aș fi dus, dar nu am voie”.

Mai apoi, ea îi va sta la dispoziție, în cazul în care el ca avea nevoie de ceva.

Noi avem mai multe apartamente la Constanța. El va fi lângă mine. Îi voi duce tot ce are nevoie. Îi voi fi alături cu orice!” a declarat aceasta.

A lăsat de înțeles că Ilie Năstase va fi externat joi, iar, în aceste momente, el se află sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Plecat să se relaxeze

Motivul pentru care Ilie Năstase se afla la Istanbul era acela de a se relaxa. În ultima lună, acesta a avut un conflict cu Ciprian Marica, conform presei. Cauza acestuia ar fi fost disputa dintre cei doi pentru baza „Voința” din cadrul fundației „Ilie Năstase”. Se pare că fostul fotbalist ar fi încercat să-l scoată din fundația care-i poartă numele. Acesta este internat de o săptămână în spital.

Năstase a fost desemnat de patru ori „cel mai bun sportiv român al anului” (1969, 1972, 1973, 1974) și a fost, timp de 40 de săptămâni, numărul 1 mondial, între 23 august 1973 și 2 iunie 1974. Aici se adaugă alte opt prezențe în top 10.

A primit „Racheta de Aur” la New York, în anul 1973, și este singurul român cu numele trecut în International Tennis Hall of Fame. În 1990, la Roland Garros, acesta a primit „Premiul Deceniunului”.

În 2005, revista „Tennis Magazine” l-a plasat pe locul 28 în lista cu „cei mai mari 40 de jucători de tenis din ultimii 40 de ani”. O emblemă a sportului românesc, acesta și-a trecut în palmares US Open (1972) și Roland Garros (1973).