Specialistul care o înfundă pe Simona Halep. Declarațiile bărbatului pun cruce cazului de dopaj în care este implicată românca

Ștefănescu Dragoș 22.11.2022, 15:00
Specialistul care o înfundă pe Simona Halep. Declarațiile bărbatului pun cruce cazului de dopaj în care este implicată românca

Simona Halep a fost suspendată temporar după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat la US Open 2022. De atunci, tot apar detalii din culisele pregătirii de care a beneficiat românca în ultimii ani. Glenn Kearney a fost nutriționistul Simonei în perioada în care era antrenată de Darren Cahill. Neozeelandezul este recunoscut pentru inovațiile sale în acest domeniu. În plus, declarațiile date de Kearney de-a lungul timpului lasă loc la interpretări.

Glenn Kearney, personajul cheie în cazul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep traversează o perioadă extrem de dificilă. Românca a fost suspedată temporar din tenis după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat la US Open 2022.

Un personaj cheie în tot acest scandal este cu siguranță celebrul nutriționist neozeelandez Glenn Kearney. Acesta s-a ocupat de dieta Simonei în perioada în care aceasta era antrenată de Darren Cahill. Kearney și-a dorit în principal să maximizeze glicogenul muscular cu până la 16 ore înaintea unui meci jucat de Simona. Schema nutrițională creată pentru româncă era foarte exactă: carbohidrați de cea mai bună calitate, meniu moderat în proteine și scăzut în grăsimi. Colaborarea cu Kearney a fost de bun  augur pentru Simona, aceasta câștigând în 2018 turneul de la Roland Garros.

”90 la sută din succesul unui tenisman începe și se termină cu o farfurie cu mâncare”, este motto-ul lui Kearney, care lasă loc la multe interpretări. El este și nutriționistul lui Andy Murray, cel care susține că nu ar fi obținut performanțe excelente fără Kearney.  În perioada 2003 – 2008, Kearney a fost nutriționistul naționalei de rugby a Noii Zeelande, notează prosport.ro.

După ce Simona Halep a fost acuzată de dopaj, Kearney a fost numit manager de cercetare al High Performance Sport New Zealand.

Americanii au pus tunurile pe Simona Halep. „Victoria de la Wimbledon 2019 a fost dubioasă”

Cazul de dopaj al Simonei Halep a produs un val de reacții în tenisul mondial. În general Simona a primit sprijin necondiționat din partea multor personalități ale sportului mondial.

Totuși, există și voci care o critică pe sportiva noastră. Cel mai recent atac la adresa Simonei vine din partea jurnalistului Rhett Butler. Acesta susține într-un text publicat pe site-ul theshadowleague.com. că victoria româncei în fața Serenei Williams din finala Wimbledon 2019 este dubioasă. Mai exact, jurnalistul insinuează că Simona ar fi folosit încă de atunci substanțe interzise.

Fanii Serenei fierb și de acum se ridică serioase semne de întrebare în privința victoriei lui Halep, în finala Wimbledon 2019. Acel eșec suferit de Willimas a ținut-o la o victorie distanță de egalarea recordului deținut de Margaret Court în ceea ce privește trofeele majore. Când Halep a învins-o pe Williams în finala de la Wimbledon, scor 6-2, 6-2, acesta a fost cel mai dur eșec suferit de Serena într-o finală de Grand Slam, începând din 1999. Iar ce se întâmplă acum cu Halep te face să ridici din sprâncene! Fanii Serenei simt că victoria Simonei din finala Wimbledon 2019 e una dubioasă, la fel ca întreaga ei carieră“, a scris Rhett Butler.

Urmăriți Playsport.ro și pe