Stere Halep a primit un mesaj năucitor de la Simona Halep. Cuvinte cutremurătoare ale fostului număr 1 WTA

Gabriel-Alexandru Ioniță / 06.08.2022, 16:24
Stere Halep a primit un mesaj năucitor de la Simona Halep. Cuvinte cutremurătoare ale fostului număr 1 WTA

Simona Halep a dezvăluit recent că a fost aproape să se retragă din tenis la începutul acestui an. Acum, fostul lider WTA a revenit asupra acelui moment și a povestit că și-a anunțat și familia în legătură cu această decizie.

Simona Halep și-a anunțat familia că vrea să renunțe la tenis

Totul s-a petrecut în luna februarie. Simona Halep venea după eliminarea prematură de la turneul de la Doha și a simțit că nu mai are motivația necesară de a continua la cel mai înalt nivel. Atunci, ea chiar și-a anunțat tatăl și pe ceilalți membri ai familiei că își dorește să renunțe la tenisul de performanță.

A fost un moment în care nu mai știam ce vreau, în adevăratul sens al cuvântului! După Doha, după ce am pierdut în primul tur, am trimis mesaj familiei și apropiaților mei că nu mai pot să joc tenis, pentru că nu mai aveam motivație, nu mai aveam energia respectivă să pot face față presiunii!”, a spus Simona Halep în cadrul unui dialog avut cu Horia Tecău, la podcast-ul BT Talks.

Ce a făcut-o să se răzgândească

Simona Halep a revenit însă destul de repede asupra deciziei. Ea a explicat că faptul că a început colaborarea cu Patrick Mouratoglou la academia de tenis a acestuia i-a dat motivația de care avea nevoie în acea perioadă dificilă din cariera sa.

„Atunci am simțit că trebuie să mă duc la academia lui Patrick! Acolo am simțit că sunt un copil care încă își dorește să mai facă ceva în tenis. Deși eram foarte dezamăgită și nu știam dacă mai pot atinge nivelul cel mare. Pentru că eu nu mai joc tenis ca să câștig un meci sau două, merg până la capăt atunci când joc la un turneu.

La academie am văzut copilașii de acolo, care au 10 – 12 ani, chiar și mai puțin, trezindu-se dimineața cu visul de a deveni foarte buni jucători de tenis. Am luat ca un burete vibe-ul de acolo și l-am pus în interiorul meu. Stau de la 8:00 dimineața la ora 18:00 în academie. Niciodată n-am făcut treaba asta. Dar simt că la vârsta mea am nevoie de așa ceva.

Am avut foarte multe momente grele, unde aș fi putut să cedez ușor și să nu mai continui. Dar calitatea pe care eu consider că am avut-o și o am în continuare e că nu cedez atunci când dau de greu! Adică tot timpul dau 100% și probabil de asta am și reușit. Mulți oameni nu dau 100% pentru că le e teamă că 100% al lor nu e suficient pentru a câștiga un Grand Slam. Și cred că eu am avut asta! Mi se pare o calitate. Dacă mă dai afară pe ușă, intru pe geam!”, a mai spus Simona Halep.

CITEȘTE ȘI Veste bună pentru Simona Halep. Anunțul de la Toronto care o bucură pe româncă