Studiul care ne dă frisoane: Oamenii ar putea să nu mai fie specia dominantă pe Pământ! Când ar dispărea populația de pe Terra

Alex Cazacu 28.09.2023, 13:04
Studiul care ne dă frisoane: Oamenii ar putea să nu mai fie specia dominantă pe Pământ! Când ar dispărea populația de pe Terra

În urma unui studiu recent, cercetătorii din Mare Britanie au ajuns la concluzia că Pământul va suferi o schimbare radicală în viitorul îndepărtat. Potrivit studiului, oamenii ar putea să nu mai fie specia dominantă pe Pământ. Haideți să aflăm împreună când ar dispărea populația de pe Terra.

Când ar putea dispărea rasa umană, potrivit oamenilor de știință din Marea Britanie

Oamenii de știință de la Universitatea din Bristol au realizat un studiu revoluționar. Potrivit acestuia, atât oamenii, cât și celelalte mamifere ar putea înceta să mai existe în următorii 250 de milioane de ani. Totuși, este esențial să subliniem că extincția prematură a omenirii poate fi provocată de accelerarea procesului de emisii nocive.

Într-o astfel de situație, oamenii ar putea să nu mai aibă șansa de a asista la un fenomen distructiv la care va fi suspus Pământul. În timp ce mulți se întreabă cum ar fi Terra fără oameni, alții sunt curioși să afle ce soartă va avea omenirea dacă Terra ar suferi un cataclism.

Erupții vulcanice și mișcări alte plăcilor tectonice

În frunte cu Dr. Alexander Farnsworth, cercetătorii britanici au realizat modele climatice computerizate. Cu ajutorul acestora, oamenii de știință au încercat să demonstreze modul în care extremele climatice se vor intensifica în viitorul îndepărtat.

Se pare că, în următorii 250 de milioane de ani, continentele Pământului vor fuziona, iar astfel se va forma un super continent. ”Pangea Ultima”, cum a fost denumit acesta, va avea o mare interioară și va fi un teritoriu inospitalier pentru mamifere.

Experții de la Universitatea din Bristol susțin că viitorul Terrei va fi marcat de emisii și mai ridicate de CO2, de temperaturi foarte mari, de mișcări uluitoare a plăcilor tectonice, dar și de erupții vulcanice frecvente.

Oamenii nu vor putea supraviețui pe Pangea Ultima

După cum susține Farnsworth, oamenii nu vor putea supraviețui pe super continentul format în urma ciocnirii actualelor continente. Potrivit cercetărilor, după ce plăcile tectonice se vor reașeza, cel mult 16% din suprafața Pământului va putea fi locuită de mamifere. Chiar și așa, condițiile vor fi extrem de vitrege.

”Super continentul nou apărut ar crea efectiv un triplu zgomot, cuprinzând efectul de continentalitate, soare mai fierbinte și mai mult CO2 în atmosferă, de creștere a căldurii pentru o mare parte a planetei. Rezultatul este un mediu în mare parte ostil, lipsit de surse de hrană și apă pentru mamifere”, scrie cercetătorul pe site-ul instituției.

În cele din urmă, extremele termice, cu temperaturi frecvente cuprinse între 40 și 50 de grade Celsius (sau chiar mai mari), asociate cu nivele semnificative de umiditate, ar pecetlui soarta omenirii, mai spune cercetătorul. Într-un astfel de mediu, oamenii și numeroase alte specii ar putea să dispară din cauza incapacității lor de a-și regla temperatura corpului și de a-și menține echilibrul termic.

Urmăriți Playsport.ro și pe