Surpriză majoră: cu cine a semnat Adrian Ursea, românul care a pregătit-o pe Nice

George Drafta 06.06.2023, 12:16
Surpriză majoră: cu cine a semnat Adrian Ursea, românul care a pregătit-o pe Nice

Adrian Ursea a surprins atunci când a anunţat viitoarea sa destinaţie.

Ultima oară pe banca lui Nice, tehnicianul român în vârstă de 55 de ani a preluat formaţia elveţiană Etoile Carouge. Care a terminat ultima ediţie de campionat pe poziţia a 6-a în al treilea eşalon valoric al Ţării Cantoanelor. Antrenorul a fost deja prezentat la echipa elveţiană, iar clubul a emis un comunicat pe siteul oficial cu prilejul acestui eveniment.

„Etoile Carouge FC are plăcerea de a anunța numirea lui Adrian Ursea ca antrenor principal al primei sale echipe pentru următoarele două sezoane. În vârstă de 55 de ani, fostul mijlocaș internațional român este un antrenor experimentat și recunoscut la nivel internațional.

A fost în special la Servette FC, FC Meyrin, Neuchâtel Xamax și, mai recent, la OGC Nisa. Îi urmează lui Thierry Cotting, înlocuit pe 11 aprilie de Pascal France, Fabrice Sanches și Sally Sarr care au preluat până la finalul acestui sezon”, a fost prezentarea făcută de oficialii elveţieni.

A fost şi jucător la elveţieni

Adrian Ursea va prelua mandatul pe 15 iunie, dar va participa din această săptămână la pregătirile pentru sezonul 2023-2024. Românul a evoluat în cariera de jucător la echipa pe care a preluat-o din această vară. Se întâmpla în 1995, după ce fostul mijlocaş se despărţise de Rapid.

„Sunt mândru că mă întorc la Etoile Carouge.  Aștept cu nerăbdare să mă apuc de lucru și să contribui la progresul și evoluția ECFC. Scopul meu este să ajut clubul să-și construiască propria identitate pe teren, bazată pe joc de calitate, colectiv și distractiv. Împreună, vom scrie o nouă pagină în istoria Etoile Carouge FC inspirându-ne din trecutul său glorios”, a declarat antrenorul român.

Ursea, pe vremea când o pregătea pe Nice
Ursea, pe vremea când o pregătea pe Nice

Susţinere necondiţionată

Olivier Doglia, președintele lui Etoile Carouge, este încântat că a reuşit să îl convingă pe Adrian Ursea să accepte oferta formaţiei pe care o conduce.

„Personalitatea lui și pasiunea pentru fotbal sunt excepționale, iar cariera sa profesională remarcabilă. Este un antrenor remarcabil și sunt convins că jucătorii vor beneficia de know-how-ul lui pentru a-și atinge potențialul. Sosirea sa marchează un punct de cotitură și va permite clubului să facă un pas spre profesionalism.

Întărindu-și în același timp valorile fundamentale bazate pe spirit de echipă, distracție și solidaritate. Numirea sa este în conformitate cu foaia noastră de parcurs și cu angajamentele luate de când clubul a preluat conducerea în 2020”, a adăugat şi şeful micuţului club elveţian.

Urmăriți Playsport.ro și pe