Tamaș, actor principal într-un măcel la un local de manele. Cristi Borcea a relatat toată povestea

Gheorghiu Dan / 06.07.2022, 12:20
Tamaș, actor principal într-un măcel la un local de manele. Cristi Borcea a relatat toată povestea

Pe vremea când evolua la Dinamo, Gabi Tamaș (38 de ani) a fost actor principal într-un măcel la un local cu manele. Cristi Borcea a relatat toată povestea și a explicat cum a fost nevoit să se dea jos din pat la ora 03:00 dimineața pentru a merge să își scoată jucătorul din necazuri!

Cristi Borcea, povești incredibile din perioada Dinamo. Tamaș a fost actor principal într-un măcel la un local de manele

Gabi Tamaș este cunoscut în întreaga țară pentru pățaniile pe care le-a avut de-a lungul carierei de fotbalist, iar Cristi Borcea, fostul său patron de la Dinamo, a amintit de un episod în care fundașul a fost actor principal într-un măcel la un local de manele.

Borcea a fost acționar la Dinamo în perioada 1995 – 2012, poate cea mai de succes din istoria clubului, în care s-au cucerit 12 trofee. În cadrul podcastului „Ameritat cu Nasrin”, Borcea a spus că în momentul de față familia este pe primul loc în planul priorităților sale, iar acesta este și un motiv pentru care nu mai vrea să revină la fotbal.

Iar pentru a oferi câteva exemple concrete despre cât de mult l-a consumat poziția de finanțator al unei echipe de fotbal, Borcea a amintit de niște episoade fabuloase. Unul dintre ele l-a avut în prim-plan pe Gabi Tamaș:

La fotbal nu merge să pui familia pe primul loc. Acolo eram 24 din 24. Revelioane, Crăciun, Paște… totul. Din postura de conducător nu le asiguri numai condițiile financiare.

Trebuia să intri în viața lor privată, erau momente când mă suna Victor (n.r. – Victor Becali) și îmi spunea că Tamas și cu Semeghin erau la manele, se bătuseră cu unii la 3 dimineața.

Mă dădeam jos din bat și îmi zicea: „Borcea, mergem!”. Gata, trebuie să te duci. Mă duceam după ei”, și-a amintit Cristi Borcea, în podcastul menționat.

Gabi Tamaș a îmbrăcat tricoul lui Dinamo în perioadele 2002 – 2003, 2005 și 2008 – 2009. 80 de meciuri a adunat în tricoul „câinilor”, pentru care a marcat și 4 goluri.

Tamaș nu era singurul „băiat rău” de la Dinamo

Gabi Tamaș nu era singurul care o mai comitea din când în când la Dinamo. Cristi Borcea a vorbit și despre problemele pe care Claudiu Niculescu le-a avut cu jocurile de noroc. Pentru a-l determina să nu mai joace, Borcea a ajuns să discute cu patronii cazinourilor din București pentru a-i da interdicție lui Niculescu.

Sau Semeghin când a intrat cu mașina în hotel la Erbas. Dănciulescu a sărit cu mașina în Dâmbovița. Au fost momente… Niculescu, indiferent de câți bani avea, dădea totul la cazino. Până la urmă a fost interzis la toate cazionurile. Trebuie să intri. Dacă nu intri și in viața lor…

Toți au ajuns foarte bine, de asta am și relația pe care o am cu ei. Mă regăseam, mai mergeam și eu cu ei la club. Le-am făcut pe toate și eu.

Da, le impuneam limite cât să bea. Le spuneam, beți un pahar, două. Cu țigările mai ușor și după acasă. Îi duceam acasă, luăm discotecile la rând. Îi aveam pe Giovanni și pe Victor. Și trebuia să îi duc acasă”, a mai declarat fostul finanțator al lui Dinamo.

Cristi Borcea a renunțat la pachetul de acțiuni de la Dinamo în 2012, când în locul său a venit Ionuț Negoiță. Sub patronatul său, Dinamo a cucerit patru titluri (2000, 2002, 2004 și 2007), șase Cupe (2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2012) și două Supercupe (2006, 2013).

Adevărul despre plecarea lui Ștefan Radu la Lazio: „Borcea juca mereu la două capete!” Ce s-a întâmplat la meciul despre care s-a spus că a fost „trântit” de Dinamo.