Toți șoferii trebuie să știe asta. De la 1 iunie apare o nouă taxă: Cine nu o plătește primește amendă

Andrei Alexandra 28.05.2023, 15:51
Toți șoferii trebuie să știe asta. De la 1 iunie apare o nouă taxă: Cine nu o plătește primește amendă

Veștile mult așteptate de români, mai ales de cei care urmează să plece într-un scurt concediu în mini-vacanța de Rusalii, nu sunt tocmai bune. De la 1 iunie 2023, o nouă taxă auto devine obligatorie. Despre ce taxă este vorba, aflați în paragrafele de mai jos.

Pentru ce vor scoate șoferii români bani din buzunar

De la 1 iunie 2023, se va aplica taxa de parcare pentru zona 0 în stațiunea Mamaia, pe tot parcursul săptămânii, inclusiv în weekend. În acest moment, taxa de parcare pentru Zona 2, în stațiunea Mamaia, este fără costuri suplimentare în weekend. Odată cu începerea verii, această regulă se va schimba. În plus, vor crește și celelalte taxe.

Așadar, începând de joi, 1 iunie, parcarea în zona 0 din Mamaia nu va mai fi gratuită. Măsurile se vor aplica atât în cursul săptămânii, cât și în zilele de sîmbătă și duminică, de la ora 08:00 până la 20:00.

Ce tarife vor fi percepute pentru parcarea din stațiunea Mamaia

  • zona 0 – 4 lei/h, prima oră 2 lei, iar prima jumătate de oră este gratuită, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 123/2021
  • 2 ore – 6 lei
  • 3 ore – 10 lei

Taxa de parcare va putea fi achitată fie prin plata la automatele electronice de plată din parcare (card bancar, banconte și monede), SMS, utilizând aplicația ”Constanța Parking”, în mediul online, fie prin tichete răzuibile.

Litoralul pentru toţi 2023

Programul „Litoralul pentru toți 2023” a început pe 3 mai și va dura până pe 18 iunie. În acest interval, turiștii se vor putea caza în hotelurile din stațiunile autohtone de la Marea Neagră cu tarife ce pornesc de la 52 de lei pe noapte de persoană, prețurile fiind cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon.

În stațiunea Mamaia, prețurile pornesc de la 101 lei/noapte/personă în camera dublă, la un hotel de 3 stele, conform Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

O cameră dublă costă 200 de lei pe noapte în stațiunea Jupiter.

Le recomandăm turiștilor care vor să profite de aceste oferte să facă deja rezervări pentru că locurile sunt limitate și se epuizează repede. Rezervările se pot face direct, la hotel, dar și prin intermediul agențiilor de turism. La fel ca la edițiile anterioare, pachetele turistice pot fi achitate și cu vouchere de vacanță.”, a transmis Mohammad Murad, Președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Urmăriți Playsport.ro și pe