„Tragedia” provocată de David Popovici imediat după semifinala la 100 metri: „Îmi provoci atacuri de cord”

Ștefănescu Dragoș / 13.08.2022, 09:46
„Tragedia” provocată de David Popovici imediat după semifinala la 100 metri: „Îmi provoci atacuri de cord”

David Popovici face deja furori la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma. Românul s-a calificat vineri în finala probei de 100 metri liber, reușind totodată un nou record european. După această performanță uluitoare, Cesar Cielo i-a transmis un mesaj lui David Popovici.

David Popovici îi dă fiori lui Cesar Cielo. ”Îmi provoci atacuri de cord!”

Campionatul European de Natație pentru seniori de la Roma are loc în perioada 11 – 21 august. Competiția este transmisă în direct în România de TVR. 1.500 de sportivi din 50 de ţări participă la acest concurs. Nu mai puțin de 231 de medalii sunt puse la bătaie.

David Popovici (17 ani) este unul dintre cei mai importanți sportivi de la această competiție, el reușind deja să impresioneze. După ce a fost cel mai rapid în calificări, Popovici a fost de neoprit și vineri în semifinala probei de 100 metri liber. „Racheta” s-a calificat în ultimul act cu timpul de 46,98. Românul a fost la numai șapte sutimi de recordul mondial la 100 metri liber. Deținătorul recordului mondial este brazilianul Cesar Cielo (35 de ani). Acesta a obținut timpul de 46,91, în anul 2009, tot la Roma. După performanța lui David din semifinale, Cesar i-a trimis acestuia un mesaj sugestiv pe rețelele de socializare.

Îmi provoci atacuri de cord! Continuă să faci o treabă grozavă, prietene. Noul record mondial se încarcă”, a scris Cesar Cielo pe rețelele de socializare.

În a doua semifinală, David Popovici a fost urmat în clasament de către italianul Lorenzo Zazzeri, cu timpul de 48,05.

David Popovici, primele reacții de la Roma

După prima cursă de la Roma, David Popovici a fost extrem de relaxat și jovial. Campionul nostru a glumit chiar pe seama timpului obținut de italianul Alessandro Miressi.

Da, mi-a lipsit adrenalina de concurs, dar încă sunt relaxat, e un concurs drăguț și frumos, nu simt niciun fel de presiune. La cum a înotat băiatul acela pentru semifinale nu puteam să-l las chiar așa, se vedea urât.

Pe mine nu mă influențează, pe cei din spate îi va influența. Nu contează dacă e vânt, e ploaie, obiectivul meu e să înot repede și să mă distrez”, a spus David Popovici, citat de Gsp.ro.

Întâlnire de gradul trei pentru David Popovici

Cu doar o săptămână înainte de startul competiției de la Roma, David Popovici a primit vizita legendarului Jim Montgomery. Fostul înotător american a fost primul sportiv care a reușit să câștige medaliile de aur la 100 de metri liber și 200 de metri liber în cadrul acelorași Campionate Mondiale.

Sunt multe similarităţi între noi, dar şi câteva diferenţe. Eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câştigat medaliile de aur la 100-200.

Eram într-o cu totul altă eră a nataţiei atunci. Eram în primul an la facultate, înotam cu deţinători de recorduri. David este un erou deja în România, toată lumea îi urmăreşte cursele…

Am discutat despre ce îşi doreşte să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze”, a spus Montgomery, citat de news.ro.